Un mic-dejun delicios, pentru un inceput de saptamana reusit

Tot weekendul mi-a stat gandul la acest mic-dejun. Era programat pentru sambata dimineata, insa cum socoteala de-acasa nu se potriveste mai niciodata cu cea din targ, nu a fost sa fie. Iar duminica, am avut altceva in plan. Asa ca, pofta s-a amanat pana in dimineata asta, cand m-am bucurat de un mic-dejun absolut delicios. Un mic-dejun pe care vreau sa-l impartasesc cu voi. Este vorba despre terci de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca.

Eu sunt mare fan al dovleacului, pentru ca este un aliment versatil. Poate fi folosit atat in prepararea unui meniu sarat, cat si pentru un meniu dulce. Dovleacul poate fi folosit pentru prepararea pastelor- de exemplu, paste cu usturoi, parmezan si dovleac. Un absolut deliciu! Un alt dish recomandat de Andreea Raicu este risotto-ul cremos cu hibri si bucati de dovleac.

Dovada ca dovleacul este o adevarata comoara in bucatarie, putand fi folosit nu doar la prepararea clasicei placinte cu dovleac sau a supei crema, care ne place atat de mult.

Pentru micul-dejun va recomand sa-l folositi in prepararea terciului de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca.

Ingredientele unui mic-dejun sanatos

Pentru prepararea terciului de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca sunt necesare cateva ingrediente, usor de achizitionat- acestea gasindu-se in orice super market.

Ingrediente:

  • 300 de grame de dovleac
  • 1/2 lingurita de ghimbir razuit
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 cana cu fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de sirop de artar
  • putin lapte vegetal sau apa

Cum preparam terciul de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca

Stiti doar ca sunt adeptul retetelor care se prepara usor si rapid. Nu ma abat de la „regula” nici cu acest mic-dejun.

Incepem cu prepararea dovleacului, pe care fie il coacem la cuptor, fie il fierbem, dupa ce l-am decojit bine de tot si l-am taiat in cubulete mici. Desigur, eu optez intotdeauna pentru varianta coapta a dovleacului, pentru ca aduce un plus de gust, fata de varianta fiarta. Dupa ce pregatim dovleacul, il dam la blender, laolalta cu celalalte ingrediente, fara fulgii de ovaz!

Piureul obtinut prin blender, se toarna intr-o cratita, iar pe deasupra se adauga si fulgii de ovaz. Dati la foc mic si amestecati bine de tot timp de 30 secunde. Dupa amestecare, se adauga inca putin lapte vegetal. Astfel, compozitia devine mai fluida si mai usor de mancat.

In final, se stinge focul si se lasa cratita acoperita pentru inca un minutel. Daca doresti sa te bucuri de un mic-dejun aratos, nu doar sanatos- orneaza cu nuca prajita sau seminte de dovleac decojite.

Asadar, in doar cateva minute te bucuri de un mic-dejun delicios, plin de nutrienti, care iti da energia pentru un start de zi reusit. Vi-l recomand cu mare drag!

O saptamana reusita va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *