Uleiul de nuca- de ce recomand sa-l folositi

Despre nuci ar trebui sa stim deja ca ne ofera beneficii nenumarate. De aceea, eu sunt incantat cand porneste sezonul nucilor. In plus, imi aduce aminte si de copilarie. Ce nu stiam pana nu cu mult timp in urma este ca uleiul de nuca este si el la fel de surprinzator, cand vine vorba de beneficii.

Cum intotdeauna am cautat sa gasesc substituti sanatosi ai uleiului traditional de floarea-soarelui, cand am aflat despre uleiul de nuca am vrut sa-i stiu toate secretele. In articolul de astazi vreau sa vorbim pe scurt, despre unele dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de nuca.

Beneficiile uleiurilor vegetale

Sper ca suntem cu totii de acord, cand spun ca uleiurile vegetale presate la rece sunt o comoara de beneficii pentru corpul si organismul nostru. Acestea ne stau la indemana atat in bucatarie, cat si in ritualurile noastre de infrumusetare. Totul datorindu-se faptului ca uleiurile vegetale sunt surse bogate in nutrienti foarte benefici corpului si pielii noastre.

Atunci cand sunteti in cautarea unui tip de ulei vegetal, recomandarea mea este sa alegeti ntotdeauna unul de tip presat la rece. Personal optez intotdeauna pentru acestea, tocmai datorita procesului de presare la rece. Prin procesul de presare la rece, astfel de uleiuri isi pastreaza toti nutrientii de care noi avem atata nevoie.

Din categoria uleiurilor presate la rece, doua dintre cele care se bucura de o popularitate imensa sun uleiul de cocos si cel de masline. Uleiul de nuci, insa, nu este la fel de cunoscut. Desi este si el o sursa de beneficii. Stiati, de exemplu, ca uleiul de nuca presat la rece ofera un aport mare de grasimi sanatoase Omega-3? Grasimi benefice atat pentru inima, creier si piele. Daca v-am atras atentia, haideti sa aflam 5 dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de nuci.

Beneficiile uleiului de nuci pentru sanatate

1. Scade colesterolul

Stiati ca uleiul de nuca presat la rece are un efect benefic uluitor asupra nivelului de colesterol negativ din sange? Este adevarat! Consumul de ulei de nuca ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din organism. Acest lucru se datoreaza cotinutului bogat in  grasimi sanatoase ale acestui produs.

2. Te ajuta in lupta cu kilogramele in plus

Sunt convins ca sunt cateva dintre voi care acum au ridicat o spranceana si au impresia ca nu stiu despre ce vorbesc. Nucile sa ajute in slabit? Pai, nucile sunt bogate in grasimi si calorii si asa ceva nu este posibil- ma gandesc ca spuneti voi! Gresit, insa, spun specialistii in nutritie.

Un regim alimentar echilibrat care include zilnic acest tip de oleaginoase, in cantitati mici, ajuta foarte mult in procesul de slabire. Cheryl Rock, dr. al University of California a facut un studiu pe 245 de femei supraponderale si obeze, cu varste intre 22 si 72 de ani. Tema studiului- supravegherea indeaproape a dietei acestora.

In finalul studiului s-a demonstrat ca regimul alimentar care include consumul moderat, dar zilnic al uleiului presat de nuci sau al nucilor, are efecte spectaculoase asupra siluetei.

3. Beneficii pentru inima

Stiati ca nucile contin acid alfa-linoleic? Acesta este extrem de benefic in tratamentele pentru artrita. De asemenea, prezinta reactii benefice si in reducerea riscului de infarct si de atac cerebral. Toate astea pentru ca uleiul de nuci are un continut bogat in grasimi sanatoase. In felul asta, consumul de ulei de nuca imbunatateste elasticitatea arterelor si, implicit, circulatia sangelui.

Beneficiile uleiului de nuci pentru frumusete

1.Ajuta la regenerarea parului

Pe langa ca prezinta beneficii importante asupra sanatatii, uleiul de nuca este si un produs cosmetic 100% natural si 100% eficient.

Consumul regulat ulei de nuca iti ofera un aport sanatos de fier si zinc. Daca nu stiati, fierul si zincul sunt doua dintre cele mai benefice minerale pentru sanatatea parului tau. In felul asta, alegand uleiul de nuca iti protejezi parul, fortificandu-l si ajutandu-l sa se regenereze in mod rapid.

2. Estompeaza ridurile

Uleiul de nuci este de mare ajutor in tratamentul ridurilor. Un adevar stiut inca din secolul al XVII-lea. Si nu este decat un simplu remediu popular, calitatile sale fiind sustinute stiintific.

Cand este folosit in alimentatie, are un efect benefic asupra pielii, datorita nutientilor esentiali. Aplicat pe piele, are o textura fina si nu lasa urme de grasime, ajutand in mod vizibil in tratarea si estomparea ridurilor.

O zi de miercuri minunata va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *