Ti-e pofta de chipsuri, dar stii ca nu fac deloc bine siluetei? Afla ce chipsuri iti recomand eu!

Buna dimineata,

Incantate de noua saptamana? Eu unul sunt peste poate de incantat, mai ales ca se anunta o saptamana la fel de insorita si chiar mai calduroasa decat weekendul ce abia s-a incheiat.

Weekendul asta am avut cativa invitati si, printre altele, a venit vorba de snack-uri/ chipsuri/ crantanele- fiecare cum le spune. Varianta cea mai simpla si la indemana ar fi fost sa dau fuga la supermarket si sa umplu un cos de fel de fel de chipsuri si prostioare. Dar stim cu totii ca acestea, in fond, sunt destul de nocive. Sunt nesanatoase, continand o gramada de aditivi artificiali si E-uri, si, dincolo de asta, sunt un real pericol pentru silueta. Desigur, poate ca sunt cateva dintre voi care acum mi-ar spune „Ei, haide! O punga de chipsuri odata la luna, nu a stricat nimanui”. Da, am putea spune asa, dar un rau mic, nu inseamna ca nu afecteaza doar pentru ca e mic. Asa ca, aleg ca nici macar odata pe luna sa nu zic „da”chipsurilor din magazin. Mai ales ca am doua retete de chipsuri sanatoase, de dieta, pe care am sa vi le prezint si voua astazi. Curioase sa le descoperiti? Ma gandeam eu!

Cum sa faci chipsuri din Kale

O gustare 100% sanatoasa, cu muuuult mai putine calorii si grasimi decat o portie de cartofi chips obisnuita. Pentru a face aceasta reteta chips-uri de dieta ai nevoie de doar 8-12 minute din timpul tau.

Ingrediente necesare

-aproximativ 16 frunze de Kale, carora le indepartezi tulpina dura si le rupi in bucatele;

-1 lingura de ulei de masline extra virgin

-1/4 lingurita de sare

Cum se prepara chipsurile de dieta din frunze de kale

Primul pas consta in preincalzirea cuptorului la 200° C. Apoi, daca frunzele de kale sunt umede, trebuie sa le uscam foarte bine! Putem face asta cu ajutorul unui prosop de bucatarie, prin pansare. Odata uscate frunzele de kale, se pun intr-un castron si se stropesc cu uleiul de masline extra virgin, ia apoi, se presara cu sare. Masati bine funrzele de kale cu uleiul si sarea.

Separat se ia o tava, care se tapeteaza cu foi de copt. In aceasta tava se aseaza frunzele de kale avand mare grija ca acestea sa nu se suprapuna! Daca ti-au iesit prea multe chipsuri si nu incap in tava, nu-i bai- faci mai multe transe de snackuri.

Se dau la cuptor pentru aproximativ 8 – 12 minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa se intoarca frunzele pe partea cealalta si tava sa se roteasca in cuptor. Odata scurse 8 minute, controlati chipsurile pentrua evita arderea acestora.

Odata coapte, obtineti niste chispuri absolut delicioase!

Veggie chips fara ulei sau gluten

Chipsuri gata in mai putin de 20 minute, care se prepar foarte usor. Veggie chipsurile sunt gustoase, crocante si le poti savura fara pic de vinovatie, pentru ca nu pun deloc silueta in pericol.

Secretele acestor chipsuri de dieta

Pentru prepararea chipsurilor veggie ai nevoie de:

  • 1 sfleca medie
  • 1 zucchini mediu
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof dulce
  • 1 ridiche neagra
  • 1/2 lingurita de sare de mare
  • Optionale:
  • 1/2 lingurita ardei boia
  • 1 lingurita de ulei de masline extra virgin

Cum se prepara

  1. Preincalziti cuptorul la 200° C;
  2. Toate legumele se taie in felii subtiri, se pun intr-un castron si se presara ulei si sare pe deasupra.
  3. Se ia o tava, care se acopera cu foaie de copt. Legumele se aseaza fara a se suprapune ( ca si in cazul chipsurilor din frunze de kale). Se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana devin crocante, NU ARSE! Urmariti-le cu atentie, pentru a evita arderea.
  4. Dupa ce se scot din cuptor se las de-o parte pentru cateva minute, ca sa se raceasca. Apoi sunt gata de servire.

Incercati cu incredere aceste doua retete de chipsuri de dieta. Veti ajunge la concluzia ca sunt mult mai gustoase decat chipsurile din comert. Numai bine, pentru ca sunt si 100% sanatoase. Pe cand despre cele din comert nu putem spune decat contrariul- nu au nimic sanatos in ele.

Atat a fost pentru astazi. Va doresc o noua saptamana plina de entuziasm! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *