Si tu consumi alimente care iti afecteaza rinichii! Afla care sunt acestea

Buna dimineata,

Astazi, vreau sa vorbim putin despre rinichi, pentru ca sunt esentiali organismului nostru si sunt influentati destul de puternic de ceea ce alegem sa consumam. Rinichii sunt responsabili de facilitarea eliminarii toxinelor via urina, filtreaza sangele si produc hormoni.

Stiu ca va va uimi sa descoperiti ca sunt cateva alimente pe care sunt convins ca le consumati frecvent, care, in exces, afecteaza negativ functionarea rinichilor.

Atentie! Doar pentru ca aceste alimente se gasesc pe aceasta lista, nu inseamna ca nu sunt sanatoase. Inseamna doar ca trebuiesc consumate cu masura!

5 alimente care afecteaza sanatatea rinichilor atunci cand sunt consumate in exces

1.Painea integrala

Painea integrala se gaseste pe lista celor 5 alimente, desi poate nu v-ati fi asteptat. Atunci cand este consumata in cantitati fara masura, acest tip de paine duce la instalarea problemelor de tip renal. De ce, poate va intrebati. Din cauza cantitatilor ridicate de fosfor si potasiu pe care aceasta le contine.

De exemplu, o felie de paine alba are un aport de 25 mg de potasiu si fosfor. In comparatie, o felie de paine integrala are 70 mg de potasiu si 57 de fosfor.

2.Avocado

Avocado-ul este unul dintre cele mai sanatoase fructe, dar si dintre cele mai populare in ultimii 2-3 ani. Popularitatea lui se datoreaza continutului bogat de acizi grasi, sanatosi Omega-3.

Insa, orice este bun, pana este consumat in exces! Regula se aplica si in cazul fructului avocado. Ca si in cazul de mai sus, avocado-ul vine cu un aport crescut de potasiu. Desigur, corpului nostru ii este necesar potasiul, insa intr-o anumita masura. Cand masura este depasita, ne putem confrunta cu neplacerille crampelor musculare, dar si cu afectiuni cardiace.

3.Bananele

Si aici avem aceeasi situatie ca la avocado. Atunci cand sunt consumate cu masura, bananele sunt foarte bune pentru sanatatea noastra. Atunci cand limita bunului simt este depasita, ne confruntam cu probleme renale. O banana de marime medie contine aproximativ 537 mg de potasiu. Doza zilnica necesara unui adult este de 3500-4700 mg de potasiu.

4. Sarea

Excesul de sare ne expune atator probleme de sanatate, ca nici nu cred ca ar trebui mentionata. Lumea ar trebuie sa aiba o regula bine stabilita- nu facem niciodata exces de sare!

O dieta sanatoasa presupune o lingurita de sare pe zi. Insa, tineti cont ca sarea se ascunde in multe dintre alimentele pe care le consumam. Asadar, portia de o lingurita este chiar mai mica!

Consumul excesiv de sare face munca rinichilor sa fie greoaie, tu vei retina apa si, in final, vei ajunge, poate, sa te confrunti cu probleme legate de tensiunea arteriala.

5. Carnea

Consumul excesiv de carne dauneaza rinichilor si intregului organism. Carnea este alimentul cel mai dificil de metabolizat, se elimina destul de greoi, iar asta nu face decat sa suprasolicite rinichii.

Stiati ca o dieta bogata in proteine animale provoaca aparitia pietrelor la rinichi. Asadar, bazeaza-ti dieta si pe surse proteice vegetale: legume, leguminoase, quinoa, nuci si/sau seminte.

Va doresc o saptamana minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *