Retete de Weekend: 2 Salate de vara pe care le poti incerca chiar astazi

Sezonul cald e in plina desfasurare, caldurile sunt aproape insuportabile, iar pranzurile trebuie sa ni le petrecem fie pe malul marii, fie la adapost, caci soarele topeste.

Cand vine vara ma bucura teribil un lucru- e sezonul plin de fructe si legume. Fructele sunt cel mai sanatos desert, iar legumele reprezinta o sursa incredibila de vitamine de care ne putem bucura la fiecare masa din zi- fie mic dejun, pranz sau cina.

In articolul de astazi vreau sa va prezint doua salate de vara, care pot tine loc de pranz si cina. Sunt delicioase, sunt rapid de preparat asa ca nu vad de ce nu le-ati incerca. Sa incepem!

Salata de legume si branza la gratar

Pentru pregatirea acestei salate, avem nevoie de:

sursa poza: ea.md
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 rosii mici
  • 200 g branza haloumi
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1-2 linguri de sos pesto (daca il puteti prepara in casa si mai bine!)
  • otet balsamic
  • 1 zucchini mic
  • 2 vinete mici-medii
  • frunze de menta si busuioc- optional, caci sunt folosite doar pentru ornat

Cum preparam salata de legume si branza la gratar

Foarte simplu! Prima data, taiem legumele in cubulete. Facel la fel si cu branza si le punem pe gratar. Avem grija sa le pregatim pe ambele parti.

In timp ce legumele se pregatesc pe gratar, ne ocupam de prepararea dressingului, cum imi place mie se spun. Catelul de usturoi zdrobit se freaca cu putina sare si cu uleiul de masline, dupa care se adauga putina apa si sosul de pesto. Se amesteca totul foarte bine!

Intre timp se vor fi facut si legumele si branza, asa ca se ia totul si se aseaza pe un platou. Pe deasupra se stropeste putin otet balsamic, ulei de masline si sosul de pesto abia preparat. La final, dupa gust, adaugam sarea si piperul si pentru ornament, avem frunzele de menta si busuioc.

Salata cu boabe de fasole

Aceasta salata este ideala pentru masa de pranz, fiind foarte satioasa. Se prepara rapid, asa cum v-am obisnuit. Iar lista de ingrediente contine:

  • 500 gr boabe de fasole rosie
  • 1 salata frisee sau orice fel de salata verde preferati
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 mar dulce-acrisor
  • 3-4 tije de telina
  • 100 gr seminte decojite de floarea-soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de otet
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Tineti cont ca aceasta lista de ingrediente este pentru prepararea a 3 portii.

Cum pregatim salata

Incepem cu salata verde, pe care o spalam, o scuturam bine de apa si o rupem fasii. Nu prea sunt adeptul taierii salatei, pentru ca se oxideaza foarte rapid. Prefer sa o rup. Daca nu ati incercat pana acum, va rog!

Apoi spalam ardeiul gras si il curatam de coaja. Probabil va intrebati de ce sa-l curatam de coaja? Pentru ca aceasta nu se poate digera. Dupa ce am facut toate astea, il taiem marut- fie feliute, fie cubulete- cum va place voua.

Urmeaza marul, pe care il curatam de coaja si de seminte si il taiem cubulete. Apoi, tijele de telina le taiem pe latime in feliute subtiri si facem la fel si cu ceapa.

Cat despre fasolea rosie- se scoate din cutie, se pune intr-o strecuratoare si se limpezeste bine de tot.

Pentru prepararea dressingului, luam un borcan cu filet, in care punem uleiul, otetul, sarea si piperul si agitam pana la omogenizare.

A venit momentul sa „montam” salata. Se ia un castron, in care punem toate ingredientele- salata, ceapa, ardeiul, telina, marul si fasolea. Pe deasupra turnam dressigul si amestecam totul bine de tot.

La final, presaram semintele de floarea soarelui si servim. Pofta buna!

O alta reteta de salata de vara, care mie imi place foarte mult, se gaseste aici. Este o reteta pe baza de pepene rosu. Pepenele rosu, stim deja, este vedeta zilelor de vara. Am scris si despre acesta un articol detaliat, pe care va invit sa-l cititi aici.

Weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *