Reteta unei gustari sanatoase: Avocado in crusta de cocos

Buna dimineata,

Nu prea stiu ce se intampla cu mine in ultimul timp, insa, tot mai des ma trezesc ca mi-este pofta de ceva gustare. Insa, chiar si cand vine vorba de pofte, aleg sa fac alegerile cele mai sanatoase. Astfel, am descoperit o reteta uimitoare de felii de avocado trase prin fulgi de cocos. Absolut delicioase!

In mod uzual, aceasta gustarica se pregateste in baie de ulei. Insa, asta nu suna deloc a sanatos. De aceea, propun sa fie preparate, mai bine, la cuptor. Nu va faceti griji este o reteta mai degraba simpla- nu trebuie sa va bateti capul cu prea multe detalii, iar in final, va bucurati de o reteta extrem de delicioasa si 100% sanatoasa. Sa va spun care va sunt ingredientele necesare si cum se prepara aceasta gustare.

Ce ingrediente iti sunt necesare pentru reteta de avocado in crusta de cocos

  • 1 avocado, feliat
  • 1/2 lingurita cu pudra de ceapa
  • 1 lingurita cu pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita cu paprika afumata
  • 1/4 lingurita cu piper negru
  • 2 linguri cu pudra de arrowroot (de la magazinele naturiste)
  • 1/2 lingura cu seminte de in macinate
  • 45 de grame de fulgi de cocos organici
  • 2 linguri cu apa

 

Cum se prepara aceasta gustare

V-am spus deja ca vorbim despre o reteta simpla, care nu-ti fura foarte mult timp. Credeti-ma pe cuvant, nu am glumit!

Primul pas in prepararea avocadoului tras prin cocos este sa preincalzesti cuptorul la nu mai putin de 200 de grade Celsius. Apoi, trebuie sa iei semintele de in si sa le amesteci bine de tot cu apa. Avocadoul se taie felii, pe verticala. Separat, intr-un bol adanc, se amesteca pudra de arrowroot, cu jumatate de cantitate din fiecare condiment din reteta. In alt bol, amesteca cocosul cu restul de condimente ramase.

Acum, tot ce-ti mai ramane de facut este sa iei cate o felie de avocado si s-o treci, prima data, prin amestecul cu arrowroot, dupa care prin cel cu seminte de in si apa. Abia la final se trece felia de avocado prin nuca de cocos.

Feliile pregatite se aseaza frumos intr-o tava, pe care, in prealabil, ai tapetat-o cu hartie de copt. Timpul de coacere este de doar 5-10 minute. Un astfel de preparat nu-ti rapeste mai mult de maxim 20 de minute de pregatire si preparare. Este o gustare sanatoasa, delicioasa, care-ti va satisface poftele. Incercati-o! Pofta buna! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *