Reteta saptamanii: burger vegetarian

Sa-ti mentii silueta ideala presupune multa disciplina, multa vointa si determinare. Nu e deloc simplu, precum vor unii sa faca sa para. O silueta impecabila presupune abtinerea de la nenumarate pofte, renuntarea la alimente care, poate, ne plac foarte mult.

Dati-mi voie sa va pun o intrebare- cine nu ar avea pofta de-un burger delicios acum? Eu unul nu pot sa mint zicand ca nu. Insa, gandul ca un burger delicios vine la pachet cu multe calorii si grasimi, ma face sa-mi piereasca parca elanul. Si pentru ca tin la silueta, la felul in care arat si la sanatatea organismului meu,mi-am dat un task- sa gasesc o rezolvare de mijloc- ceva care sa-mi satisfaca si pofta de burgeri, dar care sa nici nu-mi atace dieta. Astfel, am descoperit ca si un burger vegetarian poate sa fie la fel de delicios, fara a aduce, insa, si aportul de calorii si grasimi. Suna ideal, nu-i asa? Ei, bine, in cazul de fata idealul este si foarte adevarat si posibil.

Asadar, dragele mele, astazi va prezint o reteta pentru rasfat- cel mai delicios burger vegetarian. La baza acestuia stau chiftelutele din quinoa si cartofi. Dar haideti, mai bine, sa va prezint reteta completa a burgerului.

Reteta deliciului- cum pregatesti burgerul vegetarian

La baza unui burger clasic sta ca ingredient principal carnea tocata mixta. In varianta vegetariana, carnea tocata este inlocuita cu succes de linte, naut, mazare sau quinoa. Toate acestea reprezinta o sursa bogata de proteine. Acesti substituti, in combinatie cu  verdeturi proaspete si condimente potrivite dupa gust, iti dau sansa sa te bucuri de niste chiftelute absolut delicioase, care te fac sa uiti de pofta de carnita.

Reteta pe care vi-o prezint astazi, are ca ingrediente principal quinoa, in combinatie cu cartofii fierti. Condimentul vedeta al retetei este paprika afumata.

Ingredientele de care ai nevoie pentru burgerul vegetarian

  • Baby spanac si cateva felii de rosie si ceapa pentru ornat
  • Sare si piper
  • 2 catei de usturoi zbrobiti
  • Doua linguri zeama de lamaie
  • Un pumn cu frunze de patrunjel sau coriandru
  • 100 de grame de quinoa fiarta in avans, pe care ulterior o racesti
  • Chifle din faina integrala cu seminte
  • 850 de grame de cartofi fierti
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingurita cu paprika afumata
  • 1/4 lingurita cu fulgi de ardei iute

 

Cum se prepara burgerul vegetarian

Acum, daca tot v-am spus ce ingrediente va sunt necesare, haideti sa aflam si modul de preparare al burgerului.

Inainte de toate, preincalziti cuptorul, undeva la 200 de grade Celsius. Intre timp, ocupati-va de cartofi. Ii puneti la fiert, dupa care la racit.

Usturoiul si ceapa tocate marunt se calesc putin intr-o tigaie in care, inainte, ati pus uleiul. Dupa ce ceapa si usturoiul se calesc putin, se adauga paprika afumata, impreuna cu fulgii de ardei iuti. Tot atunci se adauga si zeama de lamaie, impreuna cu patrunjelul sau coriandrul, in cazul in care ai optat pentru a doua varianta de condiment. Timp de cateva minute se lasa tigaia pe foc. Astfel, aromele se vor imbina oferind burgerului tau o savoare aparte

Cartofii, care intre timp s-au racit, se paseaza bine de tot. Peste cartofii pasati se adauga amestecul din tigaie, impreuna cu quinoa fiarta, sarea si piperul. Amesteca bine de tot toate ingredientele si formeaza chiftelutele.

Aceste chiftelute, apoi, se aseaza intr-o tava tapetata ca pentru copt si se aplatizeaza fie cu mana, fie cu fundul unui pahar mai mare.

Inainte de a da la cuptor tava, nu uita sa stropesti chiftelutele cu putin ulei. Timp de 40 de minute chiftelutele se lasa la copt.

Dupa cele 40 de minute, se asambleaza burgerii si se savureaza. Puteti chiar, pe langa burger, sa folositi sos tzatziki. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *