Reteta lui Adi Hadean. Hummus bun facut in casa

Adi Hadean este sursa mea de inspiratie, cand vine vorba de mancaruri delicioase, cu gustul de acasa. Desigur, nu-mi permit intotdeauna sa ma rasfat cu preparatele propuse de el, pentru ca altfel, silueta ar avea de suferit. Insa, astazi, am sa va propun si voua o reteta de-ale lui, sanatoasa, saraca in calorii, dar delicioasa! Este vorba despre un hummus de casa, usor de preparat, dar bun de te lingi pe degete.

 

Secretele retetei de hummus de casa

Daca esti fana naut, atunci aceasta reteta de hummus de casa te va cucerii garantat. Poti fie sa te folosesti de naut proaspat, pe care-l prepari de la zero, fie sa optezi pentru nautul din conserva. Personal, prefer sa optez pentru nautul proaspat. Este adevarat, presupune mai mult timp de pregatire, insa savoarea data de nautul fiert in casa este cu adevarat greu de refuzat. Iar apa pe care o folosesti in fierberea nautului, nu o arunca! Aceasta iti va fi de folos in finalizarea acestei retete. Haideti sa vedem cum anume, mai exact, se prepara hummusul de casa.

Reteta pas cu pas

Ai nevoie de 200 de grame de naut. Aceasta cantitate asigura 6 portii de hummus sanatoase.  Puneti nautul in apa rece si lasati-l la inmuiat timp de o noapte. Dupa ce s-a inmuiat, nautul se pune la fiert, cu sare si o capatana de usturoi. Capatana puneti-o asa cum e, zdrobita, dar fara sa o curatati de coaja. In oala de fierbere, puneti si o ceapa mica, doua foi de dafin si un morcov. Fierbeti la foc mic/mediu pana observati ca boabele de naut s-au inmuiat bine de tot.

Dupa ce a fiert bine de tot, nautul se pune in vasul de blender si se mixeaza, adaugand pe parcurs  apa ( apa in care a fiert nautul. Atentie, insa! Adauga apa doar pana simti ca hummusul atinge compozitia dorita). In compozitie se dauga si pasta de susan, usturoiul fiert (Scos din coaja, de data aceasta), morcovul, ceapa. Pe deasupra se adauga si o mana da patrunjel proaspat, trei-patru frunze de menta si cinci linguri de ulei de masline. Pentru un plus de gust, adauga si o lingurita de piper proaspat macinat si o lingurita de chimion macinat.

La final de tot, putina zeama de lamaie stoarsa pe deasupra face minuni! Si gata reteta! Hummusul se poate servi cu bruschete si rosii taiate cubulete. Obtineti un mic-dejun delicios, satios, dar cu un aport caloric mic. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *