Reteta de Weekend: Wrap cu quinoa si albus de ou

Pentru mine, fiecare dimineata, trebuie sa inceapa cu un mic-dejun sanatos delicios. Este un MUST! Si credeti-ma, lucrul asta m-a facut sa descopar ca exista nenumarate feluri prin care ne putem imbogati rutina de dimineata, pentru a nu ajunge sa ne plictisim de acelasi si acelasi mic-dejun in fiecare zi.

Wrap-ul cu quinoa si albus de ou este foarte usor de preparat, dar credeti-ma- sunt o sursa bogata de proteine si conving chiar si cei mai pretentiosi gurmanzi, prin gustul absolut delicios.

Este un mic-dejun ideal, bun si de luat la pachet, asa ca, desi vi-l prezint la rubrica Reteta de Weekend, v-as propune sa incercati wrap-ul cu quinoa si albus de ou si in diminetile grabite din timpul saptamanii.

Wrap-ul cu quinoa si albus de ou, nu doar ca este delicios, dar este ideal pentru inceputul de zi. De ce? Pentru ca este un mic-dejun bogat in proteine, care nu doar ca ajuta la intensificarea metabolismului, dar reprezinta si o sursa de energie numai buna pentru intreaga zi. Si daca mai sunteti si adeptele antrenamentelor de dimineata, numai bine- wrap-ul cu quinoa este mic-dejunul ideal- ready to go si 100% sanatos.

Cum preparam acest mic-dejun absolut delicios

Sunt convins ca daca veti incerca aceasta reteta o vet iubi, pur si simplu. Nici nu aveti cum, mai ales cand vine cu o suita de ingrediente pline de savoare, ca: salsa, avocado, chimion turcesc si coriandru proaspat.

Ingredientele necesare prepararii

Ingredientele pe care vi le spun, mai exact cantitatea de ingrediente este potrivita pentru 4 wrap-uri. Asadar, pentru intreaga familie.

Acum, ca am clarificat asta, sa vedem care ne este lista de cumparaturi pentru acest mic-dejun delicios:

  • 1/2 ceasca de quinoa nepreparata
  • 1/2 lingurita de chimion turcesc
  • 1/2 cana de salsa
  • 1 lingurinta de coriandru proaspat, tocat
  • 4 albusuri de ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cesti de baby spanac
  • 4 tortilla de grau integral
  • Optional, doar daca va place: avocado, rosii, branza rasa

Instructiuni de prepararea a acestui mic-dejun vedeta

1.Pentru prepararea quinoei se ia o cratita mica, in care se toarna o jumatate de cana de apa si se spala bine de tot. Inainte de adauga quinoa in cratita de fierbere, aceasta se spala bine, bine de tot. Dupa ce am clatit quinoa, o adaugam in cratita si o dam la foc mic, timp de aproximativ 13 minute. Tineti minte sa acoperiti cratita!

Dupa ce s-au scurs cele 13 minute de fierbere, se indeparteaza cratita de pe foc si se lasa de-o parte timp de aproximativ 5 minute.

2. Dupa ce am preparat quinoa, aceasta se amesteca cu chimionul, salsa si coriandrul praospat si se pune de-o parte.

3. Separat, se ia o tigaie, care se acopera cu un strat subtire de spreay de gatit si se da la foc mediu. In tigaia asta pregatim albusul de ou.

4. In final, se iau foile de tortilla si se monteaza, cum se spune in bucatarie. Prima data punem frunzele de baby spanac, apoi un strat de quinoa, albusul de ou si oricare dintre toppingurile propuse de mine la Optionale. Apoi se ruleaza foaia de tortilla, iar micul-dejun este gata de savurat.

  • Informatii nutritionale / 1 portie:
  • Calorii 298
  • Grasimi 5.9 g
  • Grasimi saturate 2 g
  • Carbohidrati 45.5 g
  • Fibre 7.1 g
  • Proteine 13.4 g
  • Zahar 4.1 g

O reteta de weekend pe cinste, asadar, pe care sper sa o incercati! Va doresc un weekend calm, plin de soare!

*sursa pozelor: eatyourselfskinny.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *