Reteta de Weekend: Un mic-dejun rapid si sanatos

O zi plina de energie se cunoaste dupa micul-dejun. Ce vreau sa spun cu asta? Ce spun de fiecare data- incercati sa nu sariti peste micul-dejun si cautati sa-l faceti bogat in proteine. Daca nu mai aveti idei, nu-i nimic, va vin eu in ajutor, caci astazi vreau sa va propun un mic-dejun bogat in proteine, gust, dar care este si foarte sanatos.

Asa cum v-am obisnuit deja este o reteta care se prepara usor, nu necesita ingrediente dificil de gasit in magazine si nu va va fura foarte mult din timpul vostru pentru preparare.

Curioase sa aflati despre ce mic-dejun este vorba?

Haideti ca va spun- un minunat mic-dejun toast cu oua jumari si sparanghel copt. O sursa ideala de proteine, fibre si nutrienti importanti pentru intreaga zi.

Credeti-ma, gustul este incredibil, iar starea de satietate este de durata!

Ce punem pe lista de cumparaturi…

… sau ce ingrediente ne sunt necesare pentru prepararea acestui mic-dejun plin de sanatate si gust.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

  • 4 oua mari
  • 1 lingura de lapte smantanit
  • 5-6 fire subtiri de sparanghel
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper
  • 2-4 felii de paine cu coaja groasa sau ciabatta
  • parmezan ras
  • bacon- optional

Cantitatea de ingrediente propusa mai sus este potritiva pentru doua portii.

Cum preparam toastul cu oua jumari si sparanghel copt

Prima si prima data ne ocupam de sparanghel. Pe care il curatam si il punem intr-o tava pregatita pentru cuptor. Pe deasupra, sparanghelul se stropeste cu ulei de masline extravirgin, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se pune la cuptor pentru 5-8 minute. Cand sparanghelul este bine rumenit, se scoate din cuptor si se lasa de-o parte deocamdata.

Painea se prepara ori clasic, in tigaia incinsa, ori la toaster. Dupa care, se unge cu unt.

Acum, haideti sa ne ocupam de omleta sau ouale jumari. Presupun ca toata lumea a facut macar o data o omleta jumari in viata. Stim cum procedam- batem ouale, le amestecam cu laptele smantanit. Separat, intr-o tigaie punem la topit putin unt, iar cand acesta s-a topit adaugam amestecul de oua cu lapte. Si il amestecam din cand in cand, in tigaie, pana cand ouale sunt gata.

Cand ouale sunt gata, adaugam parmezanul ras si amestecam pana ce acesta se topeste si se incorporeaza complet.

A venint momentul platingului! Luam ouale de pe foc si le asezam pe feliile de toast. Pe deasupra, aranjam firele de sparanghel copt si, daca optati pentru asta, presaram si bacon. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *