Reteta de Weekend: Un mic-dejun bogat in proteine- oua batute cu branza feta

Timp de preparare- 10 minute

Ouale batute ( scrambled eggs) sunt intotdeauna o idee buna! Mai ales in varianta in care vi le propun eu astazi- cu spanac, rosii si branza feta slaba. Este o reteta pe care eu o prefer ca mic-dejun, insa este potrivita si pentru pranz.

Reteta de Weekend: Ingrediente

Pentru pregatirea acestei retete nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.

  • 3 oua
  • 100 g de branza feta slaba sau tofu, daca nu va place branza
  • 1 rosie taiata ca pentru salata / 4-5 rosii cherry
  • 40 g de spanac proaspat
  • 1 lingurita de ulei de cocos
  • sare si piper dupa gust, fara a face exces

Reteta de Weekend: Cum se prepara

Luam o tigaie, in care punem uleiul de cocos si il lasam la incins. Prima data pregatim rosiile si spanacul proaspat, la foc mediu, timp de 2 minute sau pana cand spanacul se inmoaie.

Apoi, spargem ouale in tigaie si le lasam sa se gateasca timp de 4 minute, amestecand constant, pentru a obtine ceea ce se cheama scrambled eggs.

La final, punem in farfurie si condimentam cu sarea si piperul, dupa care radem pe deasupra branza feta sau tofu- depinde ce alege fiecare.

Asadar, o reteta simpla, care se gateste rapid si este foarte bogata si sanatoasa din punct de vedere nutritional. Pofta buna!

Reteta de Weekend: Informatii nutritionale

  • Calorii 488
  • Proteine 45 g
  • Carbohidrati 6 g
  • Grasimi 30g

Weekend linistit va doresc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *