Reteta de Weekend: Un desert, care sa nu te faca sa te simti vinovata

Buna dimineata,

Vine weekendul, si asa cum v-am obisnuit, vinerea este ziua in care va prezint o reteta mai aparte, de rasfat, fara a fi nesanatoasa. Si gandindu-ma ce reteta sa va propun astazi, mi-am dat seama ca a trecut ceva timp de cand v-am propus un snack desert. Asa ca, astazi, va recomand o reteta delicioasa pentru un snack dulce. Vorbesc despre fursecurile cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz.

Aceasta reteta este a lui David Zinczenko. Poate ca numele nu va spune nimic. Insa, cand va spun cine este, o sa intelegeti de ce ma incred in retetele lui. Zinczenko a fost editor al Men’s Health, Women’s Health, Prevention si editor pe partea de nutritie si sanatate pentru ABC News. Asadar, o reteta dulce, pentru un weekend pe care abia l-am asteptat cu totii

Reteta pentru frusecuri cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz

Recomand aceste fursecuri, pentru ca se fac foarte usor, vin cu un aport bogat de fibre si asigura starea de satietate timp indelungat. Excelent, un desert care nu te face sa te simti vinovat cand il savurezi. Sa vedem ce ingrediente ne sunt necesare.

Ingredientele retetei

Pentru prepararea acestor fursecuri avem nevoie de cateva ingrediente. Stati linistite, se gasesc cu usurinta chiar si la orice mic market din cartier.

Lista de ingrediente cuprinde:

  • 2 linguri de ulei de cocos;
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 2 banane bine coapte;
  • 2 linguri de unt de migdale;
  • 1/2 lingurita de scortisoara ( pudra);
  • 100 g de petale de migdale;
  • 1 galbenus de ou;
  • 140 g de fulgi de ovaz;
  • 2 lingurite de ghimbir proaspat, dat prin razatoare.

Cum se prepara aceste fursecuri sanatoase, de dieta

Cred ca fiecare dintre voi are acasa un castron mare. Ei bine, il luam si punem in el bananele, impreuna cu fulgii de ovaz, cu untul de migdale, cu albusul de ou, ghimbirul proaspat, dar si cel pudra. Mai adaugam si sarea, impreuna cu scortisoara. Toate astea le mixam bine, bine de tot. Recomand sa se foloseasca mixerul la o viteza potrivita, medie. Timpul de mixare este de 2 minute.

Dupa ce am mixat primele ingrediente se adauga si petalele de migdale. Acum, intreaga compozitie se lasa la intarit pentru circa 5 – 10 minute.

Intre timp, recomand sa preincalziti cuptorul la o temperatura de 180 de grade Celsius.

Dupa scurgerea celor 10 minute, luati 2 tavi de copt si tapetati-le cu hartie. A venit momentul sa asezam in tavi fursecurile delicioase. Pentru asta luati o lingura mare si formati bilute de aluat, asezate frumos in tavi, cu spatiu intre ele, sa nu se lipeasca la copt. Bilutele astea, cu ajutorul lingurii, le aplatizam frumos si, voila, le-am transformat in fursecuri.

Ambele tavi se dau la cuptor. Timpul de coacere este de aproximativ 15- 18 minute. Desigur, daca vedeti ca au inceput sa devina usor maronii pe deasupra si pe margini, puteti sa le scoateti chiar mai devreme de timpul indicat de mine; inseamna ca sunt gata.

Dupa ce scoateti tavile, lasati-le sa se raceasca si savurati-le cu un pahar de lapte sau ceai. Sunt absolut delicioase!

Sper ca ideea mea de desert sa va surada si sa-i dati o sansa. Este un desert pe care il puteti savura, fara a va face griji pentru silueta voastra.
Weekend linistit va doresc, cu zambet pe fata si soare in suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *