Reteta de Weekend: Tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel

Poate ca nu fiecare weekend de vara este ocupata de zilele petrecute pe malul marii, la soare. Poate ca unele inseamna sa te strangi cu cei dragi acasa, undeva la umbra, pe seara, sa savurati ceva bun si sanatos de mancat si poate si un pahar de vin alb.

Pentru astfel de seri, m-am gandit ca astazi sa va recomand o reteta care, pe cat este de simplu de preparat, pe atat este de gustoasa. Este o reteta vegana care ii va cucerii pe toti invitatii tai prin gust, savoare si aspect. Desigur, este si o reteta sanatoasa, care nu pune in pericol silueta.

Nu vreau sa lungim vorba prea mult, ca e vineri si stiu ca astazi toata lumea e nerabdatoare sa treaca ziua, pentru a putea spune ca a venit, in sfarsit, weekendul!

Ingredientele necesare pentru tagliatelle cu ciuperci

Pentru pregatirea acestei retete de tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel, ai nevoie de cateva ingrediente. Acestea sunt:

  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • 800 ml de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 70 ml de vin alb
  • piper negru
  • 1 lingura de drojdie inactiva
  • 160 gr de amestec de ciuperci- le vrem tocate grosier
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 grame de sparanghel- si el tocat tot marisor
  • 3 catei de usturoi, pe care ii tocam cat de marunt putem
  • 180 gr de tagliatelle uscate

Cum se prepara aceasta reteta

V-am spus deja, este o reteta asa cum v-am obisnuit- plina de savoare, dar care nu presupune prea multa pregatire. Pentru ca tagliatellele cu ciuperci, usturoi si spranghel sa iasa delicioase trebuie sa facem urmatoarele:

-Prima si prima data, ne ocupam de paste! Le punem in apa clocotita, in care, inainte, am pus lingurita de sare. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalajul pastelor. Dupa ce s-au fiert pastele le scoatem imediat, le clatim bine de tot cu apa rece si le scurgem cat putem de bine.

-Dupa ce lasam pastele de-o parte, trebuie sa incalzim uleiul de masline intr-o tigaie mare, non-aderenta. In aceasta tigaie punem si usturoiul si il calim pentru aproximativ 2-3 minute. Cand observam ca usturoiul s-a rumenit frumos pe margini, adaugam in tigaie si ciupercile si sparanghelul si mai gatim totul pentru doar 5 minute.

-Apoi, la final, se adauga si pastele in tigaie, se asezoneaza totul cu piper si sare, dupa gust, si, nu in ultimul timp, se adauga tot patrunjelul tocat proaspat.

-Ultimul lucru care trebuie facut este adaugarea vinului alb si amestecarea tuturor ingredientelor. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *