Reteta de Weekend: Superfood bowl cu pui si veggies

Buna dimineata,

Astazi va propun o reteta plina de culoare si gust, care sunt convins ca va va placea. Este o reteta care necesita ceva timp de pregatire, de aceea este ideala pentru weekend.

De asemenea, este o reteta ideala pentru meal-prep- putand sa o pregatiti din weekend si sa o alegeti ca masa de pranz, pentru zilele saptamanii. De aceea, vreau sa mentionez ca ingredientele de astazi sunt pentru pregatirea a 5 portii.

Ingrediente

Ingrediente pentru prepararea puiului:

  • o tavita de fille de pui
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de pudra de chilly
  • 1 lingura de pudra de usturoi
  • 1 lingura de pudra de ceapa
  • 1/2 lingura de cimbru uscat
  • sare
  • ulei de masline

Ingrediente pentru prepararea salatei de veggies

  • 1 cana de orez salbatic
  • 2 cani de broccoli
  • 2 cani de conopida
  • 2 linguri de caju nesarat
  • 2 linguri de seminte de dovleac
  • 1 lingura de seminte de in
  • 2 cepe verzi
  • 2 cani de mazare de zapada
  • 1 portocala
  • 2 morcovi de marime medie
  • ulei de masline
  • sare si piper

Ingrediente pentru dressing

  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ghimbir proaspat dat pe razatoare
  • 2 linguri de nectar de agave
  • zeama de lamaie- 1 lamaie
  • 1 lingura de suc proaspat de portocala
  • 1/4 lingura de sare
  • putin piper macinat
  • si 2 linguri de ulei de masline extravirgin

Cum se prepara reteta

Incepem cu pregatirea orezului.

Se pun 4 cani de apa la fiert, impreuna cu 2 linguri de sare. Punem si orezul si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, dam focul mic, acoperim oala si o lasam la gatit timp de 45 de minute. Dupa ce orezul fierbe, se scoate din oala, se intinde pe o farfurie mare si se lasa la racit.

Insa, cat timp se prepara orezul, ne ocupam de pui.

Puiul se imbraca in mixul de condimente din- paprika, chilli, usturoi, ceapa si cimbru uscat. Dupa ce am condimentat puiului, il lasam circa 20 de minute de-o parte, pentru a-si traga aroma condimentelor.

Si haideti sa pregatim salata!

Pentru asta, incepem cu preincalzirea cuptorului la 230 grade. Luam o tava de copt, in care punem buchetelele de broccoli si conopinda, pe care le stropim cu putin ulei de masline si peste care presaram putina sare si putin piper. Amestecam bine de tot si dam la cuptor pentru 25 de minute.

Pana se fac conopida si broccoliul, luam un bol in care punem orezul salbatic racit, impreuna cu cajuul si restul de 7 ingrediente din lista de salata. La final adaugam si broccoli si conopida si incepem prepararea dressingului.

Dressingul

Se pregateste adaugand usturoiul si urmatoarele 7 ingrediente din lista de necesare pentru dressing ( vezi mai sus) intr-un bol micut. Adaugam ulei de masline extravirgin si mixam continuu, pana cand dressingul prinde o textura mai groasa. Inainte de a turna dressingul peste salata, ii adaugam putin piper si zeama de lamaie, amestecam bine si gata.

Sa ne intoarcem la pui!

Dupa ce a stat de-o parte tot timpul asta, a venit si randul lui. Luam o tigaie, pe care o ungem cu foarte putin ulei si pregatim puiul si pe o parte si pe cealalta pana este gata.

La final, montam totul intr-un bol. Punem salata prima data si puiul deasupra sau alaturi. Daca alegeti aceasta reteta pentru un pranz la birou- reincalziti doar puiul! Salata se mananca rece! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *