Reteta de Weekend: Supa de telina si ceva surpriza

Vad ca ploaia inca o data se face prezenta in vietile noastre. Sper doar ca nu sunteti meteosensibile si ca va veti bucura, oricum, de o zi frumoasa. Racoarea de afara, insa, mi-a facut pofta de-o supa calda. O supa crema, calda, plina de gust. Si m-am gandit ca o supa crema de telina, cu bacon si crutoane suna numai bine. Drept pentru care, astazi, va prezint si voua reteta, ca poate simtiti nevoia unui rasfat culinar.

Veti vedea ca aroma placuta va va cuceri, iar crutoanele cu bacon si uleiul de masline vin sa intregeasca aromenele acestui preparat, care-si gaseste locul si in restaurantele de top.

Sa nu mai lungim vorba prea mult si sa aflam care sunt ingredientele acestei supe.

De ce ai nevoie pentru a prepara supa de telina cu bacon si crutoane

Fresh celery root on a wooden board, one cut.
  • 3 catei mari de usturoi, taiati fin de tot;
  • 3 fire de praz, taiate in jumatati si tocate marunt;
  • 6 linguri de unt nesarat;
  • sare;
  • piper;
  • ulei de masline infuzat cu lamaie, pentru decoarare;
  • 100 g de bacon, taiat marunt;
  • 60 ml de smantana;
  • 2 cepe medii, tocate si ele marunt;
  • 12 tulpini de telina- cam 1 kg, pe care le curatam de nervuri si le tocam marunt
  • 3 felii de paine cu grosimea de 4 cm, taiate cubulete.

Acum ca stim ingredientele, haideti sa si pregatim supa.

Cum preparam supa de linte cu bacon si crutoane

Luam o tigaie si o punem pe foc, pentru a topii 4 linguri de unt. Dupa ce untul s-a topit, adaugam prazul, ceapa, usturoiul si asezonam totul cu sare si piper, dupa gust- fara a face excese, insa. Se lasa tigaia la foc mediu, timp de 12 minute, pentru a se gati. Din cand in cand mai amestecam, pentru a se pregati totul uniform. Lasam ingredientele sa se inmoaie, NU sa se rumeneasca.

Dupa ce primele ingredientele s-au inmuiat, in tigaie se adauga si telina si se mai gateste totul pentru inca 3 minute, la fel- amestecand de cateva ori, pana cand se inmoaie si telina. Acum a venit momentul sa adaugam 1 litru de apa si dam totul in clocot, dupa care reducem temperatura de gatire la mediu. Lasam totul pe foc pentru inca 30 – 40 minute, amestecand din cand in cand. Totul pana cand legumele devin foarte moi.

In timp ce legumele se prepara, separat se mai ia o tigaie, in care pregatim baconul, timp de aproximativ 8 minute. Stim ca sunt gata, atunci cand sunt bine rumenite si devin crocante. Atunci cand sunt gata preparate, se scot pe un prosop de hartie, pentru a li se absoarbe tot excesul de grasime.

Apoi, pregatim crutoanele, le dam prin tigaie tot pentru vreo 8 minute, pana se rumenesc.

Cand legumele care fierbeau sunt gate, se paseaza cu ajutorul unui mixer de mana, pana obtinem o pasta ca de piure. Apoi, turnam compozitia in oala si incorporam smantana si, daca mai simtim nevoia, mai adaugam putina sare si piper, pentru un plus de gust.

Supa este gata si se serveste impreuna cu baconul si crutoanele crocante. Pofta buna! Astept sa-mi spuneti cum vi s-a parut 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *