Reteta de Weekend: Supa crema de morcovi cu ghimbir

Buna dimineata,

Inainte de toate- ce-i cu frigul asta de afara? De o saptamana ma simt de parca traiesc in Londra, doar ca masinile conduc pe partea gresita a strazilor.

Si ce-i mai bun intr-o zi dintr-asta friguroasa, daca nu o supa crema calda, o zi libera de la birou si poate si o persoana draga alaturi. Ziua libera vine repejor, de persoana draga va ocupati voi, iar eu va recomand o supa crema absolut deliciosa. Eu, unul, abia astept ziua de maine sa dau fuga la piata si sa-mi cumpar toate cele necesare pentru prepararea acestei retete, pe care urmeaza sa vi-o prezint. Este vorba despre o supa crema de morcovi cu ghimbir.

Secretul unei retete, la prima vedere, banala

Cred ca am mancat cu totii, cel putin o data in viata, supa crema de morcovi cu cartofi. Buna, insa, fara nimic special, nu-i asa? Ei bine, adaugati acestei retete aparent banale un singur ingredient in plus. Oare despre ce sa fie vorba? Ati ghicit, despre ghimbir. Si uite asa, cu doar un ingredient, deloc costisitor, supa banala de morcovi devine o adevarata placere pentru papilele noastre gustative. Si pe langa ca este foarte gustoasa, este si o supa crema ideala pentru zile reci ca astea prin care trecem noi acum.

Nu trebuie sa va faceti griji nici in privinta timpului petrecut in bucatarie. Supa crema de morcovi cu ghimbir se incadreaza cu brio in retetele foarte usor de preparat. Nu iti va fura mai mult de 15 – 20 minute, dat fiind ca nu presupune cine stie ce preparare complexa.

Ingredientele necesare prepararii supei creme de morcovi cu ghimbir

Sa va spun ce trebuie sa puneti pe lista de cumparaturi, daca vreti sa preparati aceasta supa delicioasa:

  • 2 cartofi mari, pe care ii curatam si ii taiem cubulete
  • 2 morcovi, pe care ii feliem
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust, dar fara sa exageram cu sarea
  • 1 bucata de ghimbir, pe care il curatam de coaja si-l dam prin razatoarea mica ( daca nu gasiti ghimbir proaspat, puteti folosi 1 lingurita de ghimbir uscat)
  • iaurt sau smantana
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • apa, cat sa acopere bine toate legumele

Din aceste ingrediente reusim sa preparam aproximativ 6-8 portii de supa crema de morcovi cu ghimbir. Haideti sa continuam, afland cum preparam aceasta explozie incredibila de gust.

Cum preparam supa crema de morcovi cu ghimbir

Se iau cartofii, impreuna cu ceapa si morcovii si se pun intr-o oala de supa. Pe deasupra adaugam apoi apa. Nu mai multa decat cat sa le acopere! Lasam oala la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana cand legumele fierb cum trebuie.

Dupa cele 15-20 de minute de fierbere, se adauga si ghimbirul proaspat dat prin razatoare si se amesteca bine, bine de tot.

Acum a venit momentul sa inchidem focul si sa adaugam uleiul de masline, impreuna cu sucul de lamaie. Mai departe fie folosim un blender vertical, fie unul normal pentru a pasa legumele. In cazul in care credeti ca supa este prea densa, in timpul pasarii mai putem adauga putina apa.

Si asta-i tot! Dupa pasare, supa este gata de servit. Se serveste cu iarut sau smantana si crutoane. Pentru ornament, puteti adauga putina verdeata pe deasupra. Pofta buna!

Asta a fost reteta acestui sfarsit de saptamana. Sper sa va placa! Pana data viitoare, weekend linistit va doresc, numai bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *