Reteta de Weekend: Supa chili vegana, bogata in proteine

Reteta pe care vi-o propun astazi este alternativa perfecta, vegana, la traditionala supa de chili pe baza de carne. In mod clar, reteta de astazi este o alternativa mult mai sanatoasa, care promite mult mai multe beneficii. Este o reteta care se bazeaza pe resurse naturale de proteine. Si nu doar asta obtinem din aceasta supa de chili vegana! Ci si o sursa bogata de fibre, vitamine, minerale, fier si capsicum- excelent pentru accelerarea ritmului metabolic.

Mai mult decat atat, ingredientele folosite in aceasta reteta reusesc sa stimuleze nivelul de endorfine si serotonina si sa reduca pofta de zahar si de grasimi. Si asta nu e tot! Tot aceeasi reteta ajuta si la intarirea sistemului imunitar si contribuie la procesul de reglare a glicemiei.

Ingredientele necesare pentru supa chili vegana

Pentru prepararea acestei supe avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de boabe de fasole adzuki
  • 1/2 cana de quinoa gatita
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1/2 cartof dulce mic, decojit si taiat cubulete
  • 1 cana rosii taiate cubulete
  • 1 ardei gras, tocat
  • 2 cani de bulion vegetal
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 cana de frunze proaspete de spanac sau baby spanac
  • 1 lingurita de chili pulbere
  • 1 lingurita de ardei paprika afumat
  • 1/2 lingura de chimen macinat
  • 1 lingurita ulei de nuca de cocos

Mod de preparare

Incepem prin a incalzi uleiul de nuca de cocos intr-o oala de marime medie. Odata incalzit uleiul adaugam si ceapa tocata marunt. Gatim ceapa pana ajunge translucida. Este important sa tinem focul mic si sa amestecam frecvent, de-a lungul a 5 minute.

Apoi, adaugam ardeiul verde si cartoful dulce si mai gatim inca 5 minute, la fel, amestecand frecvent.

Pasul trei presupune adaugarea condimentelor, rosiilor, bulionului de legume, fasolei si quinoa. Lasam totul sa fiarba la foc mediu, timp de 5 minute. Dupa scurgerea celor 5 minute se adauga usturoiul si se amesteca putin pentru ca acesta sa se incorporeze.

Se indeparteaza oala de pe foc si continutul se imparte in boluri de servire. Este o supa care se serveste calda, stropita cu putin suc de lamaie proaspat stors si se garniseste cu patrunjel verde. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *