Reteta de Weekend: Stir Fry cu Pui

O reteta care se prepara in numai 30 de minute, dar care surprinde prin savoare. Ca intotdeauna, vorbim despre o reteta sanatoasa, care nu ameninta silueta.

Asadar, haideti sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara stir fry-ul cu pui.

Reteta de Weekend: Ingrediente

  • 2 pulpe de pui- eu le prefer dezosate si fara piele. Le taiem in fasiute;
  • 200 g de legume mix pentru stir fry
  • 3 catei de usturoi- pe care ii tocam marunt
  • o bucata mica de ghimbir- aproximativ 2 cm
  • 2 linguri de sos de soya
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de otet de orez sau otet alb
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 lingura de seminte de susan
  • ulei de masline
  • sare dupa gust- fara a face exces

Reteta de Weekend: Cum se prepara

Este o reteta stir fry, deci nu are ce sa fie atat de dificil. Avem nevoie de o tigaie wok, in care incingem putin ulei de masline ( 1 lingura). Cand uleiul este incins, adaugam puiul si 2 linguri de apa. Pe deasupra presaram putina sare si gatim timp de 7 minute pe o parte. Apoi, intoarcem puiul, acoperim wok-ul cu un capac si mai gatim carnita pentru inca 10 minute.

In timp ce puiul se gateste, intr-un bol amestecam apa ramasa cu sosul de soya, cu mierea si otetul.

Intre timp, puiul va fi gata, asa ca il scoatem pe o farfurie, pentru ca avem in continuare nevoie de wok. In wok adaugam jumatate de lingura de ulei de masline, usturoiul tocat marunt, impreuna cu ghimbirul si ceapa verde. Se gateste totul pentru 2 minute si se amesteca frecvent. Adaugam si legumele si gatim pentru inca 3 minute.

A venit momentul sa adaugam mix-ul de sosuri. Si bucatile de puiut. Lasam totul sa fiarba o data, dupa care dam focul mic si asteptam sa se prinda sosul ( sa prinda o textura mai cremoasa).

Servim impreuna cu quinoa, orez brun sau noodlesi de orez si ornamentam cu ceapa verde. Pofta buna!

Va doresc un weekend odihnitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *