Reteta de Weekend: Sos Alfredo din nuci caju

Stiti prea bine ca nu incurajez consumul des de paste, chiar daca vorbim de unul dintre preparatele mele preferate. Pastele sunt carbohidrati, fara niciun rost de contrazicere. Carbohidratii sunt buni si ne sunt necesari, insa cu masura. Intotdeauna masura tine lucrurile in echilibru!

Insa, stiti ca retetele de weekend sunt retetele de rasfat, cand ne permitem sa mancam ceva bun, dar in continuare sanatos. Si m-am gandit ca niste paste ar fi incredibil de bune pentru zilele astea de weekend. Insa, am zis sa caut o alternativa pentru sosul de paste- sa fie usor, delicios si sa nu contina lactate si ou. Astfel, am ajuns sa descopar retetea de sos Alfredo din nuci caju, pe care vreau sa vi-o recomand si voua.

Este un sos incredibil pentru pastele din zucchini, de exemplu. Si in felul asta obtinem un dish 100% sanatos, sarac in carbohidrati.

Ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea sosului Alfredo din nuci caju

Pentru a obtine cel mai delicios sos caju, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 150 gr de nuci caju (pe care le inmuiem inainte in apa);
  • 7 gr de amidon de maranta ( este un ingredient optional);
  • 9-12 gr de fulgi de drojdie inactiva;
  • 9 gr de usturoi (pe care il tocam marunt in prealabil);
  • 1/2 lingurita de sare de mare;
  • 5-10 gr de parmezan vegan;
  • 240-480 ml de lapte de migdale neindulcit sau lapte de orez.

Cum se prepara sosul Alfredo din nuci caju

In prima faza, asa cum am mentionat deja, nucile caju trebuiesc tinute in apa fierbinte, aproximativ 20 de minute. Dupa ce trec cele 20 de minute, apa se scurge si nucile caju se dau la blender, la viteza maxima. Se adauga si amidonul de maranta, impreuna cu fulgii de drojdie inactiva, usturoiul tocat marunt de tot, sarea de mare, parmezanul vegan si circa 240 ml de lapte vegetal neindulcit. Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un amestec cremos si delicat. Va recomand sa gustati sosul, pentru a-l asezona dupa gust, daca considerati ca este cazul.

Odata ce ati obtinut sosul de consistenta cremoasa si sunteti multumite de gust, se toarna intr-o oala, care apoi se pune la foc mic pentru 5 minute. Cat timp oala sta pe foc, trebuie sa amestecam frecvent.

In momentul asta, sosul nostru ar trebui sa se ingroase si sa inceapa sa fiarba. Cand sosul incepe sa fiarba, incepem sa turnam treptat lapte vegetal. Scopul este de a subtia sosul, pana se ajunge la consistenta dorita. Si gataaa, sosul este gata pentru servire!

Il puteti folosi fie intr-o reteta de paste clasica, fie intr-una 100% vegetala- cu paste din zuchinni. In plus, este un sos potrivit si pentru lasagna.

Sper ca reteta aceasta de sos Alfredo din nuci caju sa aduca ceva nou portiilor voastre de paste. Este o reteta pe care am incercat-o si eu, in urma citirii unui post de blog al Andreei Raicu.

Va doresc pofta buna si un weekend minunat! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *