Reteta de weekend: somon file la cuptor

Toata saptamana mi-a stat gandul la o reteta cu peste, ceva sanatos, dar gustos in acelasi timp. Mi-am promis ca pe weekend ma voi rasfata cu o astfel de reteta. Asa am ajuns la reteta de somon file la cuptor, pe care vreau sa vi-o recomand si voua.

Despre somon stim deja ca este un ingredient minune din punct de vedere nutritional. Mai mult decat atat este si unul dintre pestii foarte deliciosi, care place chiar si celor ce nu se dau foarte tare in vant dupa peste sau fructe de mare. Daca peste somon mai adaugam si un dressing potrivit, credeti-ma, toata lumea va spune ca e fan somon.

Pentru reteta de astazi, de somon file la cuptor, avem nevoie de cateva ingrediente, nu foarte pretentioase. Haideti sa aflam despre ce este vorba.

Secretele retetei de somon file la cuptor

Daca si voi vreti sa preparati un somon file la cuptor weekendul acesta, aceasta este lista de cumparaturi:

  • 1 bucata file de somon
  • 1 lamaie pentru zeama
  • 1 lamaie de feliat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • o lingurita de sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline

Nimic mai mult! Doar de aceste ingrediente este nevoie pentru a prepara o reteta buna de te lingi pe degete. Sa vedem cum se preparara.

In doi timpi si trei miscari, somonul este gata. Sa aflam cum!

Pentru aceasta reteta avem nevoie sa pregatim un dressing. Inainte de a ne apuca de acesta, spalam bine de tot somonul si-l punem de-o parte. Abia acum ne apucam de pregatirea dressingului. Cum facem asta? Foarte simplu! Luam o lamaie si o stoarcem de tot sucul, pe care, ulterior, il punem in blender. Peste sucul de lamaie proaspat, presaram cateva fire de patrunjel, ulei de masline, cei doi catei de usturoi si sare. Se mixeaza bine de tot si am obtinut dressingul, gata de intins peste somon.

Asadar, luam somonul spalat si-l ungem bine de tot in dressing, dupa care il impachetam frumos in staniol. Acum, e momentul sa-l dam la cuptor pentru 35 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius. Fiti atente la ceas, caci inainte cu 10 minute de a fi gata pestele, recomand sa-l deschideti pentru a pune cateva felii de lamaie peste si putina sare. Dupa ce ati facut asta, lasati-l inca 10 minute, pentru a se prepara complet.

Recomand servirea acestui somon file la cuptor cu o garnitura de legume .

Pofta buna!

Pana data viitoare, va doresc un weekend de exceptie, alaturi de cei dragi! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *