Reteta de Weekend: Somon cu pesto facut in casa

Buna dimineata,

Vine weekendul si m-am gandit ca inainte de mesele copioase de sarbatori, vreti sa incercati ceva usor, gustos si de inspiratie mediteraneana. Este o reteta care se prepara super rapid si e ste plina de gust.

Este vorba despre retetea de somon cu taietei de zucchini si pesto preparat in casa. O reteta nu doar sanatoasa, ci si absolut delicioasa! Sper sa o incercati!

Reteta de Weekend: Ingrediente

Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de urmatoarele ingrediente*:

(* Ingredientele sugerate mai jos sunt pentru prepararea a 4 -5 portii)

Legume:

  • 1-2 zucchini, pe care ii curatam la capete si ii spiralam
  • sucul proaspat de la o lamaie
  • sare de mare
  • 2 morcovi medii, pe caare ii curatam si ii feliem cu ajutorul unui peeler.

Pentru prepararea pesto-ului avem nevoie de:

  • 2 linguri de marar tocat
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi curatat
  • 120 g de patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita de sare de mare
  • 1 lingura coaja de lamaie si 2 linguri de zeama de lamaie’
  • 60 g de migdale sau nuci- recomandat este sa le tinem in apa timp de doua ore

Somon:

  • 4-5 fileuri de somon, dezosate
  • sare de mare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline

Reteta de Weekend: Mod de preparare

In prima faza ne ocupam de legume. Le feliem si le amestecam impreuna cu sucul de lamaie si un praf de sare.

Separat, in bolul robotului de bucatarie, punem ingredientele pentru prepararea pesto-ului- plantele aromatice, usturoiul, coaja de lamaie, impreuna cu zeama de lamaie, nucile si sarea si se pulseaza de cateva ori. Asta pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam cate putin ulei de-a lungul timpului de functionare a robotului, pentru ca pesto-ul sa iasa fin.

Dupa ce am terminat cu pesto-ul, sa ne ocupam de prepararea taieteilor. Luam o tigaie si o dam la foc mediu-mare. In tigaie adaugam ulei de masline si taieteii de zucchini si ii gatim pentru circa 2-3 minute. Sau mai bine zis, pana observam ca incep sa se inmoaie. Apoi, ii scoatem intr-un castron si asezonam taieteii cu sare, iar pe deasupra adaugam morcovul razuit si 40 gr de pesto pregatit in casa.

A venit momentul somonului! Filleurile de somon se asezoneaza cu sare si piper si se gatesc timp de 8 -10 minute, pana ce carnea devine opaca.

La final, se ia o farfurie, in care asezam prima data taieteii, iar pe deasupra fileul de somon si se garniseste totul cu o portie de pesto. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *