Reteta de Weekend: Salata verde cu paste- nutritiva, proaspata si light

Daca iti plac pastele, asta e biletul tau de voie pentru un dish care le cuprinde. Stiu ca pastele nu se bucura de o reputatie foarte ok in randul celor care sustin un stil de viata sanatos. Parerea mea este, insa, ca devin o problema atunci cand sunt consumate in exces si impreuna cu sosuri si grasimi grele. Cand mananci paste o data pe luna si in combinatia asta- de salata, nu ai de ce sa-ti faci griji.

Reteta de astazi este o salata ideala, care ofera satietate timp indelungat si, pe deasupra, este si o sursa bogata de energie. Este un pranz ideal!

Salada verde cu paste- ingrediente si mod de preparare

Daca tot sunteti usor sceptice in privinta pastelor, insist- nu va agitati. Si ca sa fiti si mai impacate cu ideea- folositi paste integrale, in locul celor normale. Desigur, asta daca nu sunteti cumva alergice la gluten. Altfel, pastele integrale sunt o sursa buna de proteine si fibre. Iar atunci cand le servim impreuna cu verdeturi proaspete si legume, valoarea nutritionala creste exponential, iar pastele sunt mult mai usor de digerat.

Exista, desigur, si paste fara gluten!

Ingrediente salata

  • 2 cani de paste de grau integral
  • 1 buchet mare de frunze proaspete de kale- taiate mari
  • 2 legaturi mici de patrunjel proaspat, tocat cat mai fin
  • 10 frunze proaspete de menta, tocate si ele marunt
  • 2 linguri de seminte de canepa
  • 1/2 cana de seminte de dovleac si floarea soarelui, usor coapte/ prajite
  • 1 cap mic de broccoli, taiat in flori mici
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de otet de cidru de mere
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa galbena, potrivita, taiata cat mai marunt
  • 1/2 lamaie, stoarsa
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • piper negru, proaspat macinat
  • putina sare, dupa gust, fara a exagera!

Cum pregatim salata

Incepem cu pastele integrale. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu aproximativ 2 minute inainte de a lua pastele de pe foc, adaugam si florile de broccoli. Dupa cum stim, broccoliul nu are timp de fierbere mare, ci mai degraba trebuie usor oparit.

Apoi, se scurge totul si se transfera pastele si broccoliul intr-un bol mare. Se stropeste totul cu putin ulei de masline si se lasa deoparte sa se raceasca.

Cand pastele s-au racit, adaugam frunzele de kale, patrunjelul, menta, ceapa, canepa si mixul de seminte. Se amesteca totul foarte bine!

Cum pregatim dressingul

Acum, ca salata este aproape gata, trebuie sa va spun cum pregatim dressingul acestei salate.

Avem nevoie de un blender, in care se pune restul de ulei de masline, zeama de lamaie proaspat stoarsa, otetul de cidru de mere, usturoiul, mustarul Dijon, sarea si piperul. Mixam totul la turatie maxima pentru a obtine un dressing cremos.

Cand dressingul este gata se toarna peste salata si se amesteca pentru a se incorpora bine de tot.

Ceea ce imi place foarte mult la aceasta reteta este ca partea de verdeturi si legume poate fi schimbata dupa propriul gust. Daca nu-ti place kale, poti inlocui asta cu frunze de baby spanac, de exemplu. Conteaza ca finalul sa aiba gust si sa va placa voua!

Eu am ales aceasta combinatia de kale- menta- broccoli-seminte pentru beneficiile aduse si pentru ca imi si plac.

Kale- este o sursa bogata de proteine, fibre, minerale, vitamine si antioxidanti cu proprietati sanataoase extinse. Consumul de kale, prin continutul sau, ajuta enorm de mult sistemul imunitar, dar si pe cel digestiv. De asemenea, concentratia mare de carotenoizi din frunzele de kale sustine sanatatea pielii si a ochilor, iar antioxidantii lupta impotriva deteriorarii radicalilor liberi.

Broccoli– ca toate rudele sale din familia Cruciferous, broccoliul are puternice proprietati antiinflamatoare si de detoxifiere. Consumul de broccoli, asadar, ajuta la reducerea in timp a stresului oxidativ.

Menta- este o planta care stimuleaza digestia si are puternice proprietati anti-virale si anti-microbiene.

Sper ca acum sa fie si mai puternic justificata alegerea mea. Dupa cum vedeti, aceasta salata verde cu paste este sanatate pura intr-un bol si, pe deasupra, este si o masa satioasa, ideala pentru pranz. Sper sa o incercati si sa va placa!

Va doresc un weekend linistit alaturi de cei dragi, ne citim saptamana viitoare, cand intram in program de postare normal. Va astept pe blog in zilele de Luni, Miercuri si Vineri. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *