Reteta de Weekend: Salata de spanac cu mar, nuci pecan si ricotta

Fiind vara, salatele sunt unele dintre preferatele feluri de mancare- sunt usoare si, dincolo de asta, sunt si bogate din punct de vedere nutritiv, daca stii cum sa le faci.

De aceea, nu poti spune niciodata ca stii suficiente retete de salata. Eu, unul, ma documentez constant, pentru ca am nevoie de diversitate in alimentatie si imi place sa incerc lucruri noi. In felul asta am descoperit reteta de salata pe care vreau sa vi-o impartasesc si voua astazi. Este o salata bogata in gust, dar si satioasa. Este ideala pentru o masa de pranz, servita fie la birou, fie acasa. Credeti-ma, odata ce veti gusta aceasta salata de spanac, cu mar, nuci pecan si ricotta, va veti intreba cum de n-ati incercat-o pana acum.

Lista de ingrediente necesare pentru aceasta salata

O sa avem doua categorii de ingrediente, de data asta- ingredientele pentru prepararea salatei si ingredientele de care avem nevoie pentru a pregati dressingul. Sa incepem cu cele pentru salata.

Ingredientele pentru salata

  • 1 mar
  • 1 pumn de nuci pecan
  • stafide (sau orice alte fructe uscate, pe care le preferi tu)
  • 2-3 linguri de branza ricotta
  • 2 pumni de spanac proaspat sau, daca nu va place spanacul, puteti opta pentru salata de tip rucola

Ingredientele necesare pentru pregatirea dressingului

  • sare de mare
  • 1 lingura de otet de mere
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 lingura de ulei de masline sau de dovleac

Cum preparam salata de spanac cu mar, nuci pecan si branza ricotta

Inainte de toate, pregatim dressingul, ca sa-l avem la indemana. Se face fix asa cum probabil v-ati gandit si voi deja- prin mixarea tuturor ingredientelor, pana la omogenizare.

Dupa asta, feliem marul subtire si-l punem intr-un bol laolalta cu spanacul (sau salata de tip rucola, depinde ce varianta alegeti voi) si nucile pecan. Turnam pe deasupra si dressingul proaspat pregatit si amestecam totul foarte bine. Apoi, adaugam branza ricotta, pe care o sfaramam intre degete. Este necesar sa sfaramam branza, pentru ca ricotta este foarte cremoasa si altfel nu se va omogeniza cu restul ingredientelor din salata.

La final, dupa ce am amestecat toate celalalte ingrediente, adaugam stafidele sau oricare alte fructe uscate, preferate de voi.

Si uite asa, in mai putin de 10 minute, o salata satioasa este gata! Va doresc Pofta buna! si un weekend superb! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *