Reteta de Weekend: Salata cu somon afumat si legume

Stiu ca „somon afumat cu legume” nu suna neaparat apetisant. Insa, credeti-ma, reteta pe care vi-o propun pentru acest weekend este nu doar plina de gust, ci si de nutrienti. O portie este suficienta pentru a scapa de senzatia de foame pentru ore bune din zi. De aceea, propun aceasta reteta pentru masa de pranz. Va fi portia ideala, care va face o cina usoara sa fie suficienta.

Somonul suculent, plin de savoare, pe patul de legume sanatoase, fac o salata delicioasa, plina de proteine, care vine cu aport caloric scazut. De asemenea, este o reteta fara gluten, insa bogata in grasimi sanatoase Omega-3.

Este o reteta simpla, care se prepara super rapid. Aveti nevoie de doar 10 minute pentru a pregati un pranz absolut delicios. Haideti sa vedem ce punem pe lista de cumparaturi!

Ingrediente necesare

capere murate in otet
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 sfecle fierte
  • 1 legatura mica de marar taiata marunt
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 280 g somon afumat
  • 2 lingurite de capere murate in otet ( se gasesc la Mega Image si cam in orice supermarket)

Asa cum v-am spus, nu este o reteta complicata, drept pentru care nu avem nevoie nici de prea multe ingrediente. Acum ca stim ce avem de cumparat, sa aflam cum se prepara aceasta salata satioasa, perfecta pentru un pranz de weekend.

Mod de preparare

Inainte de toate, ne ocupam de morcovi si dovlecel. Daca aveti un spiralizator de legume in casa, excelent! Folositi-va de acesta pentru a obtine un aspect interesant. Daca nu aveti, nu-i nicio problema. Puteti taia morcovii si dovlecelul in fasii subtiri, julienne.

Odata ce ati terminat cu morcovii si dovleacul, luam sfecla. Fie o taiem tot fasiute, fie cubulete mici. Personal, prefer fasiutele, pentru ca aspectul final sa fie unul placut. Gustul nu difera :))

Dupa ce taiem sfecla, o amestecam cu otetul balsamic, cu mararul tocat si el marunt si cu ceapa rosie taiata solzisori.

La final, adaugam bucatile de somon afumat si caperele. Pentru un plus de aroma, se mai poate adauga si niste marar tocat proaspat. Se mai amesteca totul inca o data si se serveste proaspat. Pofta buna! 🙂

Daca incercati reteta, nu uitati sa-mi spuneti parerile voastre in sectiunea de comentarii. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *