Reteta de Weekend: Reteta mexicana, sanatoasa- Quesadilla cu carne de curcan

Buna dimineata,

Cum weekendul este deja aici, stiti deja ce inseamna asta- o reteta de rasfat, fara a incalca, insa, principiile unui regim alimentar sanatos.

Saptamana asta am poftit mult si bine la o quesadilla delicioasa. Asa ca, m-am gandit ca pentru weekend, sa va propun si voua unul dintre cele mai populare preparate din bucataria mexicana, care reuseste sa combine intr-un gust extraordinar carnea, cu legumele si condimentele reprezentative zonei.

Sa nu mai lungim vorba degeaba si sa aflam ingredientele necesare pentru prepararea quesadillei cu carne de curcan.

De ce ai nevoie pentru a prepara quesadilla cu carne de curcan

  • 1/2 lingurita de sare
  • 500 g de piept de curcan
  • 1 lamaie
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 lingura oregano uscat
  • 4 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 200 g de branza cheddar sau emmantaler
  • 4 tortilla

Acum ca stim ce trebuie sa cumparam, haideti sa trecem in bucatarie si sa va spun cat de repede se prepara aceasta quesadilla cu carne de curcan.

Cum preparam quesadilla cu carne de curcan

Cu siguranta aveti un bol mic la indemana. Luati-l si in el amestecati 1 lingura de oregano uscat, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper macinat, 2 linguri de ulei de masline si zeama de la o lamaie mare.

Dupa ce am pregatit acest amestec, luam pieptul de curcan si il amestecam in compozitia obtinuta, dupa care il lasam de-o parte pentru 10 minute.

Intre timp, luam ceapa verde si o taiem rondele, iar rosiile si ardeii- cubulete. Pentru branza, avem nevoie de o razatoare mare.

Dupa ce am terminat cu tocatul si cu rasul branzei, luam o tigaie pe care o incingem. In aceasta tigaie, punem carnea, impreuna cu amestecul de oregano, sare s.a. Si timp de 3-4 minute prajim totul la foc mare. Fiti atente sa prajiti carnea pe ambele parti. Asta pana prinde culoare. Este foarte important ca la mijloc, carnea sa ramana moale si suculenta. Nu vrem sa uscam carnea de curcan, apoi devenind prea necacioasa.

Cand consideram ca carnea este preparata, o scoatem. Nu spalam tigaia, ci punem legumele si le preparam pana devin putin moi. Asta inseamna ca le tinem pe foc timp de 2-3 minute.

Acum, ca am preparat toate ingredientele si le avem gata, e momentul sa impartim carnea prajita si legumele in 2 parti egale. Asta inseamna 2 portii generoase de quesadilla. Numai cascavalul se imparte in 4 portii si nu doua.

Pentru a monta totul, avem nevoie sa pregatim quesadilla. Luam o tigaie curata, pe care o tapam cu 1 lingura de ulei de masline si adaugam tortilla, peste care presaram un sfert din branza rasa.

In momentul in care observam ca branza incepe sa se topeasca, presaram pe deasupra o portie de carne si legume. Pe deasupra mai punem inca un sfert din cascaval si punem capac cu cea de-a doua tortilla.

Acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pentru numai 3 minutele. Dupa 3 minute, intoarcem quesadilla pe partea cealalta si o mai lasam inca 3 minute. Apoi, e gata de servire.

Aceleasi etape le urmam si pentru prepararea celei de-a doua portii de quesadilla cu carne de curcan. Credeti-ma, este un rasfat absolut pentru gust si savoare. Va recomand aceasta reteta cu incredere, fiind ok si din punct de vedere nutritional.

Aceasta a fost si reteta acestui weekend. Va doresc un sfarsit de saptamana minunat, ne citim luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *