Reteta de Weekend: ravioli cu spanac, anghinare si rosii uscate

Tocmai ce a fost Valentine’s Day. Sper ca v-ati simtit iubite, la fel cum ar trebui sa va simtiti in fiecare zi :). Cu ocazia acestei zile, insa, mi-au venit in cap cinele romantice. Toata lumea vrea sa aiba parte de o cina romantica de Valentine’s Day. Insa, daca ai o disciplina stricta in ceea ce priveste regimul alimentar, posibil sa amani cina romantica cu o zi, ca sa vina weekendul.

Numai bine, pentru ca am o recomandare de cina romantica, dar sanatoasa, care sa mearga la suflet. Vorbesc despre paste ravioli cu spanac, anghinare si rosii uscate. Credeti-ma, este o reteta delicioasa, care reuseste sa aduca savoarea Italiei chiar la tine acasa.

Ce spuneti, sunteti curioase sa aflati ce ingrediente ne sunt necesare pentru aceasta reteta? Sa vedem!

Lista de cumparaturi- ingrediente necesare pentru pastele ravioli, cu spanac, anghinare si rosii uscate

Denumirea retetei in sine dezvaluie cam toate ingredientele necesare prepararii sale. Insa, chiar si asa, imi fac datoria si vi le insir.

Ingrediente:

  • ulei de masline;
  • rosii uscate la soare
  • anghinare- partea de mijloc
  • paste ravioli
  • o lingurita de sare

Dupa cum vedeti, vorbim despre o reteta care nu presupune prea multe ingrediente. N-o subestimati, insa! Gustul este din plin.

Cum preparam pastele

Acum, daca avem la indemana toate ingredientele necesare, nu ne mai ramane decat sa ne apucam de prepararea pastelor.

Prima data se pun pastele ravioli la fiert. Al dente in multa apa cu o lingurita de sare.

Separat, intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga rosiile uscate maruntite bine de tot, impreuna cu inima de anghinare, caperele si condimentele italienesti.

Toate astea se lasa timp de 2 minnute la foc mic. Dupa ce trec cele 2 minute, se adauga spanacul si totul se amesteca bine de tot pana acesta se inmoaie. Daca folositi spanac congelat, timpul de asteptare va fi si mai scurt.

In momentul in care spanacul obtine textura dorita, se adauga ravioli. A venit momentul sa mai adaugam putin ulei de masline. Mai bine zis sa stropim totul cu putin ulei de masline. Amestecam toate ingredientele foarte bine, iar la final, dupa gust, daca doriti, mai adaugati si parmeza proaspat razuit.

Si uite asa, in aproximativ 20-30 de minute obtii o cina romantica, ca sa fim in ton cu luna februarie, luna iubirii.

Pana luni, cand ne citim din nou, eu va doresc un weekend minunat, linistit si sper ca in compania unor oameni dragi. Nu uitati, mentineti-va sanatoase, caci sanatatea inseamna frumusete. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *