Reteta de Weekend: Quesadilla cu oua jumari si salsa de avocado

Pentru ca weekendul este mai aproape ca nicicand si pentru ca in diminetile de sambata si duminica nu va grabeste nimeni nicaieri, doar daca aveti ceva de rezolvat, m-am gandit sa va propun o reteta delicioasa, dar care nu poate fi facuta la repezeala. Asta nu inseamna ca este o reteta dificil de preparat. Nici vorba! Doar ca ia putin mai mult timp prepararea.

Quesadilla cu oua jumari si salsa de avocado garanteaza un mic dejun satios, hranitor, dar si delicios! Recomand sa folositi lipii din faina integrala, sunt varianta cea mai sanatoasa.

Si daca tot am adus vorba de ingrediente, haideti sa v edem lista intreaga.

Ingredientele necesare prepararii quesadillei

  • 4 fire de ceapa verde maruntita
  • ulei de masline
  • 6 oua
  • sare de mare
  • 1 lingura cu unt la temperatura camerei
  • 4 linguri cu branza Emmentaler razuita
  • 4 felii de bacon prajit, maruntit
  • doua maini cu frunze de spanac sau rucola
  • ardei iute tocat
  • 4 lipii
  • 4 linguri cu branza Cheddar razuita

Ingrediente pentru salsa de avocado:

  • 1 legatura cu coriandru proaspat
  • 1 lingura cu ceapa verde
  • ardei iute tocat marunt
  • zeama stoarsa de la o lime
  • 1 avocado taiat marunt
  • sare de mare

Cum pregatim quesadilla cu oua jumari si salsa de avocado

Prima data ne ocupam de oua- le batem bine de tot cu doar putina sare. Apoi, luam o tigaie in care topim untul, pentru a pregati ouale jumari. Cand untul s-a topit, adaugam ouale batute si amestecam bine de tot timp de aproximativ 2 minute. Nu vrem ca ouale sa se gateasca pana la capat, le vrem cremoase. Dupa cele doua minute le scoatem pe farfurie, nu le lasam in tigaie. De ce? Pentru ca tigaia este incinsa si ouale vor continua sa se gateasca.

Acum ca am terminat cu gatitul oualelor jumari, se iau 2 lipii si se aseaza una peste alta. Pe deasupra presaram un strat de branza, ouale jumari, baconul, ceapa verde, ardeiul iute si spanacul. La final, pe deasupra se mai pun doua felii una peste alta. Apoi, se ia quesadilla si se pune intr-o tigaie cu putin ulei incins. Timpul de pregatire este de 4-5 minute pe o parte, dupa care se intoarce si se mai lasa alte 4-5 minute.

In timp ce quesadilla se prepara in tigaie, ne ocupam de salsa de avocado. Este foarte simplu! Luam toate ingredientele si le amestecam laolalta.

Cand quesadilla este gata, se ia de pe foc, se feliaza, se aseaza frumos intr-o farfurie si se serveste cu salsa proaspata de avocado. In felul asta, va bucurati de un mic-dejun satios, plin de gust si sanatos, pe deasupra. Pofta buna si weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *