Reteta de Weekend: Pui la cuptor tras prin hummus

Buna dimineata,

Am revenit! Si cum este vineri, zic sa incepem cu o reteta de weekend delicioasa, pe care sper sa o incercati. Abia astept sa aflu parerile voastre. Personal, cand am descoperit aceasta reteta, instant, a devenit preferata mea! Este o reteta bogata in proteine si gust.

Secretul acestei reteta sta in pieptul de pui pastrat fraged in crusta crema de hummus, care confera si un plus de aroma, fibre si proteine. Ca garnitura putem opta pentru dovlecei trasi la tigaie in putin ulei sau copti la cuptor. Desigur, garnitura poate fi inlocuita cu cea preferata de voi- legumel la wok, cartofi dulci la cuptor etc.

Haideti sa descoperim reteta impreuna! Este ideala atat pentru cina, dar si pentru masa de pranz.

Reteta de Weekend: Ingrediente

Ingredientele pe care vi le sugerez mai jos sunt pentru pregatirea a 4 portii.

  • 4 piepti de pui- fara oase sau piele;
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 3 zucchini medii sau dovlecei taiati cubulete
  • 1 ceapa medie, taiata si ea tot cubulete
  • 1 cana de humus, facut in casa sau cumparat
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 1 lingurita de pudra de paprika
  • 1 lamaie

Reteta de Weekend: Cum se prepara

Incepem cu preincalzirea cuptorului la 232ºC. Si luam doua vase de yena, pe care le spray-iem cu cooking spray; le pregatim sa fie gata de bagat la cuptor.

Cat cuptorul se incinge, uscam pieptul de pui, usor cu servetele de bucatarie. Apoi, il asezonam cu 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper negru macinat. Dupa ce am facut asta, intr-un bol, punem hummusul, dupa care pieptul de pui si amestecam, pana cand carnea este bine imbracata in hummus.

Ne intoarcem la vasele de yena! Intr-unul dintre ele punem zucchini proaspat taiat cubulete, impreuna cu ceapa si ulei de masline, 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper negru macinat, Amestecam si aici bine de tot, pana ce zucchiniul este condimentat uniform. Pe deasupra presaram 1/2 din lingurita de pudra de paprika si dam la cuptor pentru 15 minute.

In cel de-al doilea vas de yena asezam bucatile de piept de pui. Presaram si pe deasupra acestora restul de pudra de paprika. Tava cu pui se da la cuptor pentru 20 de minute.

Cand totul este gata preparat, se aseaza pe o farfurie. O portie consta intr-un piept de pui si 100 grame de legume, plus o felie de lamaie proaspata.

Valori nutritionale per portie

  • Calorii 358
  • Total grasimi 11 g
  • Grasimi saturate 2 g
  • Grasimi monosaturate 3 g
  • Colesterol 90 mg
  • Sodium 785 mg
  • Carbohidrati 22 g
  • Fibra 5 g
  • Zahar 4 g
  • Proteina 39 g

Pofta buna! Si un weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *