Reteta de Weekend: Pui cu ierburi aromatice si lamaie

Buna dimineata,

Pentru weekendul acesta va propun o reteta bogata in proteine, care impresioneaza si prin gust. Este o reteta simpla, care presupune un timp scurt de pregatire ( 10 minute). Gatirea dureaza ceva mai mult- 50 de minute- de aceea, este o reteta ideala pentru zilele de weekend, cand nu ne grabim niciunde.

Este vorba despre un pui pregatit la cuptor, cu ierburi aromatice si lamaie.

Reteta de Weekend: Ingrediente

  • 200 g piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o ceapara rosie
  • 30 g de parmesan ras
  • 1 lamaie
  • ierburi aromatice italiene
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust

Reteta de Weekend: Cum se prepara

1.Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si pregatim o tava, tapand-o cu uleiul de masline..

2.Taiem ardeiul gras si morcovul in felii subtiri, iar ceapa in patru. Pieptul de pui, dupa ce l-am spalat, il punem in tava pregatita pentru cuptor si il asezonam cu ierburile aromatice italiene si cu sarea si piperul. Pe deasupra puiului punem legumele taiate si presaram parmesanul.

3.Apoi, taiem lamaia in felii rotunde si o asezam pe deasupra intregului preparat. La final de tot, stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

4.Cand scoatem tava, tineti minte sa stoarceti feliile de lamaie peste preparat, inainte de a le arunca. Pofta buna!

Reteta de Weekend: Informatii nutritionale

  • Calorii 523
  • Proteine 60 g
  • Crbohidrati 20 g
  • Grasimi 21 g

Weekend minunat va doresc! 🙂

One thought on “Reteta de Weekend: Pui cu ierburi aromatice si lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *