Reteta de Weekend. Pofta de supa? Iti recomand supa de taietei cu pui si susan

Puiul si susanul este o combinatie populara in bucataria asiatica. Cine obisnuieste sa comande mancare chinezeasca probabil ca stie asta deja.

Zilele trecute mi-a fost o pofta nebuneasca de o supa calda, delicioasa si satioasa. M-am tot gandit ce sa-mi gatesc. Nu-mi venea nimic in minte, asa ca am cutreierat internetul in lung si-n lat si am descoperit la Andreea Raicu o reteta care mi-a suras. Am incercat-o, am fost surprins atat din punct de vedere gust, cat si din punct de vedere al aportului caloric si nutritional. Ce sa mai, supa asta e noua mea preferata. De aceea, v-o recomand si voua! Este vorba despre supa de teietei cu pui si susan- un preparat absolut delicios, care te incalzeste si-ti da un sentiment de comfort food. Presupune o reteta foarte simpla, o sa vedeti.

Ingredientele supei de taietei cu pui si susan

Pentru a prepara aceasta supa de taietei cu pui si susan, avem nevoie de:

  • 1 dovlecel mic, razuit sau spiralat cu ajutorul unui peeler;
  • 1/2 lime, taiata felii;
  • 1 lingurita de amestec de condimente 5 spice;
  • verdeturi proaspete –Poti folosi frunze de menta sau frunze de coriandru. In cazul in care nu iti place coriandrul, poti opta pentru frunze de patrunjel);
  • o mana de frunze de spanac sau de varza rosie, razuita;
  • o mana de ciuperci, taiate felii sau urechi de lemn (ciuperci asiatice);
  • un praf de fulgi de ardei iute sau piper cayenne;
  • 1 catel de usturoi, pe care il tocam marunt;
  • 1 lingura de pasta de tamarind;
  • ¾ lingurite de ulei de seminte de susan prajit;
  • 2 cepe verzi, tocate;
  • o mana de carne de pui gatita – o poti da prin tigaie cu foarte putin unt sau putin ulei de masline.
  • 3 linguri de ghimbir razuit si stors bine pentru a obtine 1 ½ linguri de suc de ghimbir (sursa andreearaicu.ro)
  • daca doriti si taietei lungi din ou. Ii gasiti la Mega Image, la pretul de aproximativ 4 lei. Se prepara in 2 minute, in apa fierbinte

Acum ca am descoperit care ii sunt ingredientele, haide sa vedem cum se prepara aceasta supa de taietei cu pui si susan.

Mod de preparare

Se ia un borcan, se aseaza carnea pe fundul acestuia, iar apoi, in straturi, peste pui, se aseaza restul ingredientelor. La final pe deasupra, se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se pune capacul si se asteapta 3-4 minute. Dupa cele 3-4 minute de asteptare se amesteca ingredientele si se serveste.

Este o supa usoara, plina de gust, ideala pentru un pranz la birou. Astept s-o incercati si sa-mi spuneti parerea voastra. Pofta buna!

In alta ordine de idei, astazi este 1 Martie. Asa ca va doresc o primavara plina de reusite, care sa va umple sufletele de zambete si fericire! Va imbratisez! Weekend minunat sa aveti! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *