Reteta de Weekend: Pizza cu blat de conopida

Cui ii e pofta de pizza? Imi imaginez ca in momentul asta, multe maini ar fi pe sus. Insa, din cauza caloriilor si raportului de grasimi ridicat, pizza nu intra in meniul multora dintre noi. Ce ati spune, insa, de o pizza light, care in loc de faina se foloseste de conopida si branzica de vaca si vine cu un aport ridicat de proteine?

Suna bine, nu-i asa? Ce bine ca pentru Reteta de Weekend de saptamana asta va prezint o reteta sanatoasa de pizza, cu blat de conopida.

Reteta de Weekend: Ingrediente

  • 250 g de conopida proaspata
  • 50 g branzica de vacuta
  • 1 ou
  • 2 linguri de migdale pisate
  • 50 g de rosii cubulete
  • 40 g de spanac proaspat
  • 75 g de ton in apa
  • 1/4 dintr-o ceapa rosie

Reteta de Weekend: Mod de preparare

Incepem prin preincalzirea cuptorului la 200 C. Pentru cuptor pregatim o tava, pe care o imbracam frumos in hartie de copt.

Separat, luam o oala, pe care o umplem cu apa si o punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, punem conopida proaspata. Conopida se gateste pentru aproximativ 15 minute, dupa care se scurge de apa.

Cu ajutorul unei furculite pisam conopida, dupa care o amestecam cu oul, branza de vacuta si migdalele pisate. Acesta este blatul de pizza sanatos!

In tava pregatita pentru cuptor, intindem compozitia abia obtinuta si o dam la cuptor pentru 20 minute.

Dupa cele 20 de minute, peste blat, punem rosiile, ceapa tocata mare, spanacul si tonul.

In final, tava se mai da la cuptor pentru doar 10 minute, dupa care pizza cu blat de conopida este gata. Pofta buna!

Reteta de Weekend: Informatii nutritionale

  • Calorii 504
  • Proteine 45 g
  • Carbohidrati 19 g
  • Grasimi 26 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *