Reteta de Weekend: Piept de pui la gratar cu avocado si mozzarella

Buna dimineata,

Cand ti-e foame, te simti de parca ai manca orice. Insa, este vara si temperaturile sunt crescute. Asadar, organismul tinde sa reziste mai usor in fata preparatelor usoare. De aceea, vara este recomandat sa optam pentru preparate la gratar, daca vrem sa consumam carne. Si pentru ca vine weekendul, asta presupune mai mult timp liber, deci implicit si mai mult timp disponibil pentru prepararea unelor dintre cele mai gustoase retete. De aceea, astazi va propun o reteta la gratar. Este vorba despre piept de pui la gratar cu mozzarella si avocado.

O reteta simpla, gustoasa si potrivita pentru un pranz de weekend alaturi de cei mai dragi prieteni.

Ingredientele necesare prepararii acestei retete

Pentru a prepara cel mai bun piept de pui la gratar cu avocado si mozzarella ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • -30 gr de busuioc proaspat, tocat;
  • -30 ml miere;
  • -3 catei de usturoi, tocati marunt;
  • -2 linguri de ulei de masline;
  • -3 rosii mari, coapte, tocate cubulete;
  • -1/2 lingurita de sare;
  • -1/4 lingurita de piper negru;
  • -2 lingurite de condimente italienesti uscate;
  • -4 piepturi de pui, dezosate;
  • -4 felii de mozzarella;
  • -2 avocado, taiati felii;
  • -sare si piper, dupa gust, fara a face exces, insa;
  • -otet balsami, pentru partea de decor finala.

Cum preparam puiul la gratar cu mozzarella si avocado

Acum, ca am facut lista de cumparaturi si stim ce ingrediente ne sunt necesare, haideti sa vedem si cum le preparam.

Avem nevoie de un castron suficient de mare, pentru a ne permite marinarea bucatilor de piept de pui. In acest castron turnam otetul, punem usturoiul, uleiul de masline, sarea, piperul si condimentele italienesti. La final adaugam pieptii de pui, amestecand bine pana ce bucatile de carne sunt acoperite bine in compozitie. Se lasa totul la marinat pentru 30 de minute.

Separat, mai luam un castron, mai mic de data aceasta. In acest castron punem avocadoul taiat felii, rosiile taiate si ele cubulete cat mai mici si busuiocul. Pe deasupra presaram sarea si piperul si dam totul de-o parte.

A venit momentul tigaii. Avem nevoie de o tigaie tip grill, pe care sa o punem la incins la foc mediu. Pe aceasta tigaie grill, odata incinsa, pregatim piepturile de pui. Fiecare piept de pui se gateste cate 6 minute pe fiecare parte.

Cand piepturile de pui sunt bine pregatite se pun pe o farfurie. Pe deasupra lor se aseaza cate o felie de mozzarella si se garniseste totul cu amestecul obtinut din avocado, rosii si busuioc. La final, pe deasupra, presaram putin otet balsamic si servim imediat. Pofta buna!

Sper sa incercati aceasta reteta si sa va placa! 🙂 Va doresc un weekend minunat, plin de soare si zambet!

In perioada 19-23 august blogul intra in vacanta. Asadar, ne citim abia luni, pe 26 august. Pana atunci, mentineti-va sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *