Reteta de weekend: Paste din orez brun cu spanac si ciuperci

Buna dimineata,

Pentru ca ieri am fost retinut cu ceva treaba, reteta de vineri devine, saptamana aceasta, reteta de weekend. Numai bine, zic eu, ca fiind weekend, poate simtiti nevoia sa va rasfatati cu un dish gustos, dar sanatos, care nu pune silueta in pericol.

De cateva zile bune am simtit o pofta mare de paste. Imi plac, trebuie sa recunosc, dar stim cu totii ca fainoasele dauneaza grav siluetei, dar nu numai- chiar si sanatatii, pe termen lung. Insa, asta nu m-a oprit sa-mi satisfac pofta. Pentru ca pastele fainoase au si o alternativa sanatoasa- pastele din orez brun.Acest tip de paste este recomandat si celor care au intoleranta la gluten, intru-cat acestea sunt gluten free. Sau daca nu vrei deloc sa mananci paste, sa stii ca in aceasta reteta acestea merg inlocuite de quinoa. Oricare ar fi alegerea ta- paste sau quinoa- rezultatul va fi aceleasi- o masa satioasa, sanatoasa si gustoasa.

 

De ce ingrediente ai nevoie

Pentru prepararea acestor paste cu spanac  si ciuperci ai nevoie de cateva ingrediente, care nu te vor pune in situatia de a cheltui prea mult. Asa ca bugetul nu este o problema si nici timpul, pentru ca este o reteta care se prepara destul de rapid.

Insa, pana sa vorbim despre cum se prepara, haideti, sa vedem de ce ingrediente avem nevoie.

Lista de ingrediente:

  • Sare si piper negru
  • Zeama de lamaie
  • Iaurt grecesc sau vegetal
  • 2 ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura cu ulei de masline extravirgin
  • 2 pumni de paste
  • Un pumn de spanac baby

 

Cum se prepara pastele din orez brun cu spanac si ciuperci

Asa cum va spuneam, timpul de preparare al acestui fel de mancare nu-ti rapeste mult timp. Un motiv in plus sa incerci pastele din orez brun cu spanac si ciuperci.

Sa-ti spun cum le prepari!

In prima etapa feliaza ciupercile si caleste-le intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce le-ai calit, peste ele, adauga frunzele de baby spanac, plus usturoiul ( pe care l-ai razuit inainte) si putina sare, pentru un plus de gust discret.

Dupa ce ai adaugat toate aceste ingrediente in tigaie, acoper-o cu un capac si asteapta pana se inmoaie spanacul.

Intre timp, alaturi, intr-o olicica poti fierbe pastele. Apoi le scurgi de apa si le adaugi in tigaie, dupa ce spanacul s-a inmuiat. Si de-aici nu mai avem mult!

Odata adaugate pastele, amesteca bine ingredientele si in timpul asta adauga si putin iaurt, ulei de masline, piper negru si zeama de lamaie. Yumm! Absolut delicios! Va indemn sa incercati aceasta reteta pe durata weekendului si astept parerile voastre aici, in sectiunea de comentarii. Bon appétit!

Pana luni, numai bine si un weekend minunat va doresc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *