Reteta de Weekend. Mic-dejun sanatos si gustos: gofre cu rosii cherry, burrata si prosciutto

Vine weekendul si trebuie sa ne rasfatam cu ceva delicios si sanatos. Daca vreti sa schimbati mic-dejunul obisnuit cu ceva aparte, plin de gust si savoarea, atunci va recomand sa incercati reteta de astazi. Este vorba despre gofre cu burrata, prosciutto si rosii.

Este un mic-dejun care nu va va bucura numai papilele gustative, ci si privirile, aratand de-a dreptul apetisant. Este un mic-dejun foarte hranitor, deloc greu de preparat. De asemenea, este un preparat care va face furori printre invitati, daca purtati numele de Alexandra si va serbati ziua maine. Pe aceasta cale, tuturor celor cu numele Alexandra, va doresc numai bine, sanatate si la multi ani frumosi!

Revenind repede la reteta noastra de weekend, haideti sa vedem ce ingrediente ne sunt necesare pentru acest preparat.

Ingredientele necesare pentru reteta de weekend

Personal, imi pregatesc singur gofrele. Daca nu doriti sa faceti si voi asta, se gasesc la vanzare in supermarketuri. Eu, insa, va dau reteta completa, cu gofre pregatite in casa. Practic, este singurul lucru din reteta, care trebuie preparat. Va recomand sa vi le preparati si voi; e varianta cea mai sanatoasa, lipsita de aditivi artificiali, atat de des intalniti in produsele de comert.

De ce avem nevoie pentru gofre cu burrata, rosii si prosciutto

  • -120 g de faina alba;
  • -2 lingurite de praf de copt;
  • -1 ½ lingurite de zahar extrafin;
  • -1/4 lingurita de sare;
  • -1 ou mare, batut lejer;
  • -100 ml lapte integral;
  • -120 gr unt nesarat, topit si racit;
  • -80 gr branza cheddar, razuita.
  • -2 bile de branza burrata sau mozzarella;
  • -6 felii subtiri de prosciutto;
  • -30 de rosii cherry, taiate in jumatati;
  • -frunze proaspete de oregano.

Cum pregatim gofrele

V-am spus deja ca este o reteta simpla, rapid de preparat, dar bogata in aroma. Haideti sa vedem cum se prepara!

Incepem cu gofrele, asadar! Pentru prepararea acestora avem nevoie de un aparat de gofre. Cine nu are acest aparat, asa cum am spus- se gasesc gofre gata preparate in supermarketuri. Le gasiti in pachete de cate 6-8 bucati.

Luam un castron in care punem faina, praful de copt, zaharul si sarea. Amestecam totul foarte bine. Dupa amestec, adaugam oul, untul si laptele si amestecam din nou pana obtinem o compozitie de aluat lichid omogen. Avem grija sa nu ne scape vreun cocolos! Apoi, adaugam branza si amestecam iarasi, pana o incorporam bine in compozitie.

Acum este momentul sa preincalzim aparatul de gofre, setandu-l la o temperatura mediu-mare. Pe deasupra lui se pulverizeaza cu ulei pentru gatit si se adauga 1/4 din cantitatea de aluat. Turnam incet compozitia in mijlocul formei de gofre, caci atunci cand inchidem capacul aparatului, aceasta se va intinde frumos in forma. Gofra se lasa la preparat timp de 4-5 minute.

Dupa ce am pregatit gofrele, punem deasupra fiecareia o bucata de burrata sau mozzarela, dupa preferinta, 5-6 rosii cherry taiate fie in jumatati, fie in cubulete mici. Eu prefer in bucati mici, mi se pare ca se tine mult mai bine toata compozitia. Iar la final, pe deasupra punem cate o felie de prosciutto, rupta in franjuri. Pentru ornament si un plus de gust, pe deasupra putem pune cateva frunze proaspete de oregano. Presaram si putin piper negru proaspat macinat si gata, avem un mic-dejun sanatos, gustos, care arata si incredibil de bine.

Va doresc weekend linistit si ne citim si maine dimineata! Pentru inspiratie culinara, „rasfoiti” intreaga categorie de „Retete de Weekend”. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *