Reteta de Weekend: Legume coapte cu creveti

Buna dimineata,

Abia am asteptat weekendul pentru a va recomanda aceasta reteta. Este una dintre preferatele mele si sper ca, dupa ce o incercati, se va gasi si in top 3-ul vostru.

Este o reteta usoara, pe care am descoperit-o si eu acum ceva timp pe un alt blog de specialitate si vreau sa vi-o dezvalui si voua.

Este o reteta pe care o incadram tot in categoria usor & rapid. Asta inseamna ca nu veti petrece foarte mult timp in bucatarie pentru a o prepara, dar care va va da pe spate prin gustul si aromele sale. Reteta de legume copate cu creveti, usturoi si chili este absolut delicioasa si safe pentru silueta noastra.

Si ca sa va dati seama cat de rapida e aceasta reteta, sa va spun timpii:

  • timp de pregatire- 5 minute
  • timp de gatire 15- 17 minute
  • timp total 22-23 minute

Zic sa nu mai lungim vorba si sa descoperim ingredientele care ne sunt necesare.

Cum se gateste reteta de legume coapte cu creveti

Sa incepem cu lista de cumparaturi, adica sa aflam ingredientele retetei:

  • 250 grame de creveti
  • 3-4 catei de usturoi (in functie de marime. daca sunt marisori, atunci 3 sunt suficienti)
  • un chili iute
  • sare de mare
  • 1 lingura de boia afumata, pudra
  • ulei de masline
  • 300 g de mix de legume proaspete- pastai, ceapa, morcov, pastai de fasole, baby porumb si ciuperci.

Mod de preparare

In prima faza, se iau legumele si se ung cu 2-3 linguri de ulei de masline. Apoi se dau cu putina sare de mare si cu pudra de boia afumata. Dupa asta, le asezam intr-o tava invelita in foaie de copt. Se dau la cuptor timp de 12 minute.

Cat timp legumele se pregatesc la cuptor, noi taiem marunt, marunt cei 3 catei de usturoi si numai 1/2 din ardeiul chili. Si ardeiul si usturoiul se amesteca intr-o tigaie impreuna cu crevetii si 2 linguri de ulei de masline. Le dam prin tigaia incinsa nu mai mult de 5 minute!

In cele 5 minute crevetii se fac numai bine. Ii scoate, caci altfel devin cauciucati si-si pierd din gust. Insa, in aceeasi tigaie, dupa ce am scos crevetii, punem si ciupercile taiate in prealabil. Le rumenim bine timp de doar cateva minutele.

Intre timp vor fi trecut si cele 12 minute de coacere a legumelor. Le scoatem de la cuptor si amestecam totul intr-un bol mic- legumele coapte, ciupercile rumenite si crevetii deliciosi. Pe deasupra mai presaram putina sare si cateva rondele de ardei chili. Optional, pentru un plus de savoare eu storc si putin suc proaspat de lime pe deasupra. Pofta buna!

Aceasta a fost reteta pentru astazi. O reteta plina de savoare, pe care vi-o recomand cu drag. Daca o incercati, scrieti-mi si spuneti-mi daca v-a placut.

Weekend frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *