Reteta de Weekend (intarziata): Burgerul cu somon

Buna dimineata,

Pentru ca vineri nu am putut posta, recuperam reteta de weekend astazi. Pana la urma, nimanui nu-i strica un inceput de saptamana delicios. Sa incepem!

Vreau sa-mi spuneti sincer, cui nu-i plac burgerii? Tuturor ne plac! Insa, de cele mai multe ori ii incadram la categoria placerilor vinovate, burgerii necorespunzand neaparat cu tiparele unei diete echilibrate. Din cauza sosurilor, pline de saruri; din cauza carnii in exces si prea gras preparata s.a.m.d. Dar cine spune ca nu putem sa savuram oricand un burger sanatos? Pentru ca putem! Mai ales cand alegem ceva inedit, ceva care nu respecta reteta clasica de burger cu traditionala „chiftea” de carne. Putem opta pentru ceva la fel de gustos, dar care se incadreaza cu usurinta intr-o dieta alimentara echilibrata. Va prezint burgerul cu somon! Bogat in proteine si grasimi sanatoase, iar atunci cand este combinat cu aromele potrivite, extrem de delicios! Daca va place sushiul, atunci aceasta abordarea a clasicului burger va va da pe spate.

Reteta Mentine-te sanatos: Burgerul cu somon- ingrediente, timp si metoda de pregatire

Inainte sa va spun ce ingrediente va sunt necesare pentru pregatirea burgerului cu somon, haide-ti sa va dau cateva altii detalii despre acesta.

  • Un astfel de burger este numai bun atunci cand urmati un regim alimentar care are ca scop cresterea masei musculare si arderea grasimilor.
  • Bugerul contine soia si oua! Asa ca daca sunteti alergice la oricare dintre acestea, aveti mare grija!
  • Daca sunteti vegetariene si nu consumati nici macar peste, atunci puteti inlocui somonul cu un mix de 250 g de ciuperci, 1 cutie de linte si 1 ceapa mare. In rest, prepararea se face conform instructiunilor pe care urmeaza sa vi le spun.
  • Timpul de pregatire al acestui burger sanatos este de 12 minute, iar timpul de gatire de 15 minute. Asadar, o alta reteta sanatoasa, gata in doar cateva minute.

Ingredientele necesare unui burger sanatos

  • 500 g de somon fara piele, taiat in bucatele
  • 2 oua mari
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
  • 2 cepe verzi tocate
  • 4 linguri de ghimbir murat
  • 2 linguri de seminte prajite de susan
  • chifle din faina integrala

Cum se preparara burgerul cu somon

  1. Intr-un robot de bucatarie se pun somonul cubulete, cu oul, usturoiul, sosul de soia, uleiul si cele 2 linguri de ghimbir. Nu trebuiesc facute pasta, tocmai de asta nu dam ingredientele la blender. Avem nevoie de ele tocate foaaaarte marunt.
  2. Din compozitia obtinuta, facem 4 chiftelute nu prea mari. Pe deasupra acestora presaram seminte de susan.
  3. Se ia o tigaie si se foloseste foarte putin cooking spray. Tigaia se lasa la incins, pe foc mediu.
  4. Cand tigaia este incinsa, punem chiftelutele deja aranjate. Fiti atenta ca partea cu seminte de susan sa fie in jos. Se lasa pe o parte 5 minute, dupa care se intorc si se mai lasa inca 5 minute.

Cam atat la etapa de pregatire si gatire a burgerului. Se iau chiflele si se asambleaza burgerii. Pe langa chifteluta de somon, putem adauga un ou posat si putina salata de varza. In ceea ce priveste aceste aditionale, alegerile sunt libere- faceti combinatiile care va plac voua. Puteti pune ceapa, rosii, pasta de avocado s.a.m.d.

Sper sa incercati aceasta reteta, pentru ca este absolut delicioasa si sanatoasa! Pofta buna si o saptamana frumoasa va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *