Reteta de Weekend: Frittata cu creveti, bacon si spanac

Cand spui frittata mai toata lumea se gandeste la o bomba de carbohidrati. Stati linistite, nu este cazul retetei de frittata cu creveti, bacon si spanac. Dimpotriva, aceasta varianta de frittata se recomanda prin aportul scazut de carbohidrati.

Personal, aleg sa servesc aceasta reteta la micul-dejun. Si pentru ca nu vreau sa-mi petrec dimineata gatind-o, de obicei, o prepar cu o seara inainte. Este un mic-dejun complet, care vine cu un aport numai bun de proteine, legume si verdeturi si grasimi bune, cu carbohidrati integrali.

Frittata cu creveti, bacon si spanac este o reteta ideala si pentru atunci cand ai invitati dragi la brunch.

Ingredientele necesare prepararii acestui tip sanatos de frittata

  • 1/4 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita sare
  • 225 grame de bacon
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 12 oua
  • 85 grame de branza Cheddar razuita
  • ulei de masline
  • 2 cepe mici tocate cat mai marunt
  • 280 de grame de ciuperci, tocate si ele marunt
  • 225 de grame de spanac proaspat
  • 450 de grame de creveti proaspeti, decorticati

Poate ca lista de cumparaturi putin cam lunga va sperie. Insa, aici vorbim de o frittata de 4-5 portii, depinde cat de mari considerati sa fie acestea. Asadar, este o reteta pentru intreaga familie. Sa vedem cum o pregatim!

Mod de preparare

Stiti ca nu sunt deloc adeptul retetelor care necesita prea mult timp de preparare sau implica metode de pregatire complexe. Nu pentru ca nu mi-ar placea sa gatesc, dar prefer sa fac altceva in timpul ala. Si inca ceva, de obicei- retetele care presupun mult timp de pregatire, sunt retete complexe, greoaie, care ar trebui sa se rageasca in regimul nostru alimentar cat mai rar posibil.

Asadar, sa ne intoarcem la reteta de astazi- frittata cu creveti, bacon si spanac- o reteta usor de preparat, pe care am descoperit-o si eu acum ceva timp la Andreea Raicu.

Inainte de toate, se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si se pregateste o tava de yenna sau o tigaie, care neaparat sa fie facuta dintr-un material rezistent in cuptor. Primul care se gateste in tigaie este baconul. Dupa preparare se scoate pe o farfurie.

Nu curatam tigaia de grasimea putina lasata de bucatile de bacon, caci in aceasta urmeaza sa calim ceapa. Dupa calirea cepei, adaugam si ciupercile si le lasam pe foc pana se evapora apa lasata de acestea. Cand apa de la ciuperci s-a evaporat, adaugam usturoiul zdrobit. Dupa ce se caleste si usturoiul putin si simti ca si-a lasat aroma, scoate totul pe o farfurie.

A venit randul spanacului acum. In uleiul ramas in tigaie, se pune si spanacul, pe care il amestecam pana se inmoaie.

Ne apropiem de final. Peste spanacul din tigaie, turnam amestecul de ciuperci si ouale batute inainte. Asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust, fara a face exces, insa. Si ultimul lucru care trebuie facut, inainte sa dai frittata la cuptor este sa asezi crevetii pe deasupra si sa presari bacon si branza.

In final, tava se da la cuptor pentru aproximativ 30 – 35 de minute. Pofta buna si un weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *