Reteta de Weekend: Desert de vara pe baza de pepene galben

Esti in cautarea unui desert racoritor de vara, scazut in grasimi? Am reteta perfecta pentru tine- un desert light, de vara. Si nici nu este greu de preparat.

Vorbesc despre mousse-ul de pepene de galben, un desert plin de aroma, numai bun pentru dupa-amiezile toride de vara.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • -120 gr de iaurt cu lamaie degresat;
  • -2 pliculete de gelatina fara aroma
  • -480 gr miez de pepene galben, taiat in cubulete;
  • -3 linguri de zeama de lamaie;
  • -zmeura proaspata

Dupa cum vezi, nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Asta inseamna ca nu este nici o reteta car sa te afecteze financiar. Eu zic s-o incerci! 🙂

Cum se prepara mousse-ul

In primul rand, ai nevoie de o oala mica, ca sa preparam gelatina. Prima data in oala se pune zeama de lamaie, dupa care se adauga si pliculetele de gelatina. Lasam compozitia sa se aseze timp de un minut, dupa care dam oala la foc mic, pana cand observam ca intreaga gelatina este integral dizolvata.

Dupa ce s-a dizolvat gelatina, luam vasul de la blender si aici punem miezul de pepene, zaharul si gelatina la un loc. Mixam bine de tot, pana obtinem un amestec de textura fina.

Intreaga compozitie mixata se toarna intr-un castron. Peste turnam iaurtul si amestecam bine de tot. Dupa ce am amestecat si iaurtul, turnam compozitia in pahare mici, de servit, si se da la rece timp de jumatate de ora.

Inainte de a servii, pe deasupra presaram zmeura. Aceasta da un plus de gust si face totul sa fie mai frumos, numai bun de share-uit cu altii.

Sper sa incercati acest desert si sa va placa. Este un desert usor, slab in grasimi, minunat pentru o zi calda de sambata. Va doresc un weekend minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *