Reteta de Weekend: Cum preparam o pizza fara faina? Va spun eu!

Buna dimineata,

In sfarsit, vine weekend-ul. Parca mai mult asteptat ca niciodata! Si pentru ca vine weekendul, vine si reteta de sfarsit de saptamana. Pentru ca, nu-i asa, sambata sau duminica ne mai rasfatam si noi.

Saptamana asta m-a incercat o pofta mare de pizza. Insa, cum pizza de la livrator este de multe ori plina de grasimi si bogata in calorii, am reusit sa ma tin departe de ea si am ales sa caut o reteta sanatoasa, care sa-mi satisfaca pofta, fara a ma simti in vreun fel vinovat. Astfel, am dat peste aceasta reteta de pizza fara faina cu blat din cartof dulce, pe care vi-o recomand cu incredere si voua. Veti vedea, este o reteta simpla de preparat, careia ii lipseste orice ati putea considera daunator siluetei si sanatatii voastre.

Cum preparam pizza fara faina

Sa va spun mai intai care sunt ingredientele necesare pregatirii blatului. Avem nevoie de:

  • 1 lingura de tarate de ovaz
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 1 cartof dulce mediu, pe care il curatam si il razuim

Si pentru ca nu doar blatul este problema in cazul unei pizza normala, ci si toppingul, haideti sa vedem ce ingrediente ne sunt necesare pentru pregatirea unei pizza sanatoase:

  • rucola
  • 4-5 masline
  • 2-3 ciuperci crude
  • 1 lingura boabe de porumb
  • 100 g rosii cherry
  • 200-250g de piept de pui tras la grill, pe care il taiem cubulete*
  • 100 g de felii de dovlecel sau zucchini crud

*pieptul de pui poate fi inlocuit cu orice altceva ce va place- ton, creveti etc

Si pentru ca nu am incredere nici in ketchup-urile din comert (doar uitati-va pe eticheta!), va proprun o reteta simpla si pentru prepararea sosului tomat.

Ingredientele necesare:

  • 150 g de pasta de tomate
  • oregano
  • o lingurita de ulei de masline
  • sare si piper

Si daca tot stim care sunt ingredientele necesare, haideti sa va spun, pas cu pas, cum se pregateste aceasta pizza sanatoasa, cu blat din cartofi dulci.

  1. Prima si prima data, ne ocupam de cuptor! Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Apoi, cu ajutorul unui mixer, amestecati cartoful dulce razuit impreuna cu taratele de ovaz, oul si condimentele. Astfel obtinem „aluatul” pentru blat.
  3. Se ia o forma, pe care o imbracam in foaie de copt. In aceasta forma, se aseaza frumos „aluatul” pentru blat.
  4. Se da la cuptor, pentru aproximativ 25-30 minute. Verificam daca e gata ori nu, uitandu-ne la crusta care se formeaza. Aceasta trebuie sa fie este uscata. Cand e gata, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca usor.
  5. Cand blatul s-a racit, se intoarce cu grija invers, pentru a da jos foaia de copt.
  6. Acum, a venit momentul sa ungem blatul cu parte din sosul tomat pregatit. Apoi, aranjam toppingul- punem legumele dorite, pieptul de pui pregatit inainte la grill.
  7. In ultima etapa, pizza se mai da la cuptor pentru inca 15 minute.

Inainte de servire, pe deasupra, se poate adauga rucola sau busuioc. Voua ce va place?

Si aceasta este o reteta sanatoasa de pizza, care, dupa cum ati vazut, se prepara foarte usor si nu necesita foarte multe ingrediente. Vi-o recomand cu drag si daca o incercati, sa-mi spuneti daca v-a placut. 🙂

Weekend minunat va doresc!

*sursa pozei de articol eatgymrepeat.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *