Reteta de Weekend: Conopida la cuptor cu spanac si parmezan

Buna dimineata,

Inca o saptamana se apropie de final, iar asta nu poate sa insemne decat un singur lucru aici, pe blog: va dezvalui reteta de weekend! Si in meniu avem conopida la cuptor cu spanac si parmezan.

Mie mi-a luat ceva timp pana sa dau o reala sansa conopidei. Mancasem de cateva ori si nu a reusit sa ma convinga prin gust, asa ca am clasat-o ca aliment care nu imi place, neaparat. De curand, insa, dorindu-mi sa diversific meniul alimentar, am tot dat peste retete pe baza de conopida, care fie din poza de prezentare, fie din ingrediente pareau sa fie delicioase. Asa ca i-am mai dat o sansa si nu regret. Asadar, daca si printre voi se gasesc doamne sau domnisoare care nu sunt deloc fane conopida, va recomand sa incercat reteta de astazi si vorbim dupa.

Dincolo de gust, conopida este foarte sanatoasa si vine cu un aport caloric foarte mic. De aceea, conopida este ingredientul cheie atunci cand urmaresti sa slabesti. Tineti cont ca o conopida intreaga contine doar 150 de calorii.

Sa revenim la reteta pe care vreau sa vi-o propun, insa. Conopida la cuptor cu spanac si parmezan, o reteta simpla, asa cum v-am obisnuit. Simpla, usor de pregatit, dar foarte gustoasa.

Conopida la cuptor cu parmezan si spanac ingrediente

  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper negru dupa gust, fara a face exces
  • 2-3 linguri de parmezan
  • 1 conopida taiata buchetele
  • un pumn de frunze de baby spanac
  • 4 catei de usturoi dati pe razatoare
  • cimbru proaspat sau uscat

Dupa cum vedeti nu este deloc o reteta costisitoare. Si credeti-ma, nici greu de preparat nu este. Haideti sa vedem cum se prepara, mai exact!

Mod de preparare

Inainte de toate, punem cuptorul sa se incalzeasca la 210 grade Celsius. Dupa ce am dat drumul cuptorului, luam conopida pe care o desfacem in buchetele. Buchetele de conopida se dau cu ulei si condimente.

Apoi se ia o tava, pe care o imbracam in foaie de copt si asezam frumos buchetelele de conopida proaspata. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odata scurse cele 20 de minute, pe deasupra, se presara parmezanul si se amesteca. Inca 20 de minute de stat la cuptor.

La final, se scoate tava de la cuptor si, pe deasupra, se pun frunzele de baby spanac. Se amesteca si se serveste calda. Bon appetit!

O reteta simpla, care nu necesita cine stie ce pregatiri ori ingrediente exotice. O reteta satioasa, ideala pentru un regim alimentar echilibrat, de dieta. Vi-o recomand cu drag si daca o incercati, astept sa-mi spuneti daca v-a placut ori ba.

Weekend linistit va doresc!

sursa pozei:andreearaicu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *