Reteta de Weekend: Cina sanatoasa, gata in mai putin de 20 de minute

Buna dimineata,

Pentru astazi v-am pregatit un articol scurt, care sa fie in aceeasti nota cu reteta de asta. Este vorba despre o reteta potrivita cinei, usor de preparat, gata in mai putin de 20 de minute.

Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba! Curioase sa aflati despre ce reteta este vorba? Haideti ca va spun!

Stir-fry de vita cu salata de avocado. Ingrediente necesare

Credeti-ma, este o reteta de care va veti indragosti si voi si prietenii pe care puteti sa-i invitati la cina. Este o reteta satioasa si plina de gust, care nu pune silueta in pericol.

Valori nutritionale per portie:

  • 436 calorii
  • 28 g proteina
  • 30 carbohidrati
  • 26 g grasime, din caare 7 g saturate,
  • 10 g fibra

Ce ingrediente trebuie sa pui pe lista de cumparaturi

Pentru prepararea acestei retete de cina avem nevoie de:

  • 360 g de carnita de vita, taiata fasiute subtirele
  • 1/4 cana de suc proaspat de lamaie
  • 1/2 lingurita de chili pudra
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 ceapa dulce, medie, pe care o taiem felii subtiri
  • 1 ardei gras rosuu, taiat si el fasii subtiri
  • 1 ardei capia verde, taiat ca si ardeiul gras rosu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 conserva de fasole neagra, clatita si scursa
  • 1 avocado, taiat cubulete
  • 1/4 cana de branza- orice fel de branza preferati, pe care s-o sfaramati
  • 1/4 cana de patrunjel tocat marunt
  • felii de tortilla din porumb ( optional)

(acesta este gramajul pentru pregatirea a 4 portii)

Cum pregatim cina

1.Se ia un bol, in care punem carnea de vita, impreuna cu 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingurita de pudra de chili si lasam totul de-o parte sa se marineze carnea.

2. Acum, avem nevoie de o tigaie mare, in care sa incingem uleiul. Cand uleiul este gata incins, adaugam in tigaie ceapa, ardeiul gras si cel capio si amesteca din cand in cand, timp de 5 minute, la foc potrivit.

3. Dupa ce legumele s-au facut cat de cat, adaugam in tigaie si carnea de vita si marinata si mai gatim alte 3-4 minute. Apoi, condimentam dupa gust cu sare si piper negru macinat. Se ia de pe foc si de aseaza pe farfurie.

4. Separat, intr-un alt bol combinam fasolea, cu avocado-ul, branza si patrunjelul, plus restul de suc de lamaie si pudra de chili.

5. Garnisim carnea de vita si legumele cu putin patrunjel si servim alaturi de salata de avocado abia preparata. Uneori, eu imi incalzesc si niste foi de tortillas. Este un extra, reteta este la fel de gustoasa si sanatoasa si fara.

Pofta buna si weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *