Reteta de vreme rece: Supa crema de cartofi dulci

Cand afara-i frig, imi place sa-mi fac de lucru prin casa cat mai mult timp. Asa se face ca, deseori, ma gasesc experimentand tot felul de retete sanatoase, dar si gustoase.

Ieri aveam nevoie de ceva cald, cremos, gustos. Asa ca, am zis sa incerc o reteta de supa crema de cartofi dulci. Atat de faina a iesit, ca imediat mi-am spus ca trebuie s-o impartasesc cu voi!

Probabil ca multe dintre voi au ridicat o spranceana cand au auzit de cartofi. Ei bine, cartofii dulci vin cu un indice caloric mult mai scazut decat in cazul celor obisnuiti. De aceea, sunt alternativa ideala pentru cand va este pofta de niste cartofiori la cuptor, de un piure cremos sau o supa si mai cremoasa.

Mie imi place ca supele crema sa fie cu adevarat cremoase, de aceea, in aceasta supa crema de cartofi dulci am adaugat si linte rosie. Numai bine, ca pe langa consistenta, am obtinut si un plus de proteine.

Ingredientele necesare prepararii supei crema de cartofi dulci

  • Seminte de dovleac
  • 1 lingura cu lapte sau crema de cocos, care se va folosi la ornat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu pulbere de turmeric
  • 1 lingurita cu chimen macinat
  • 1/2 cana cu linte rosie fiarta
  • 1 cartofi dulce, curatat si taiat cuburi
  • 3 morcovi, curatati si taiati
  • 1 pastarnac, curatat si taiat
  • 1 ceapa curatata si taiata in patru
  • Sare
  • 2 cani cu apa calda
  • Patrunjel proaspat
  • 1 lingurita cu ulei de cocos presat la rece
  • 1 bucata mica de ghimbir razuit

Nu va speriati de lista lunguta de ingrediente. Asta nu implica automat o reteta greu de preparat. Dimpotriva, supa crema de cartofi  dulci se preparara la fel de repede si simplu ca orice alta supa crema. Sa va spun cum.

 

Mod de preparare

Inainte de toate, se preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius.

Apoi, se ia o tava, pe care, ca de obicei, o tapetam cu hartie de copt. In aceasta tava se aseaza frumos legumele, care se condimenteaza dupa gust si se amesteca cu uleiul de cocos.

Tava se da la cuptor pentru nu mai mult de 20 de minute. Dupa ce s-au copt legumele, se dau la blender. Acum este momentul sa adaugam apa, lintea fiarta si ghimbirul. Mixeaza totul bine de tot pana se obtine o supa consistenta, cremoasa.

Se serveste dintr-un bol, cu patrunjel proaspat presarat pe deasupra, cu seminte de dovleac si crema de cocos.

Credeti-ma, este o reteta de vreme rece ge-ni-a-la! Dupa primul bol, veti mai vrea unul. Si ghiciti ce- il puteti servi fara sa va simtiti vinovate, caci aportul caloric este mic 🙂

 

Pana data viitoare, va doresc un weekend super!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *