Reteta de vineri: pate vegetal de casa

Saptamana asta am vrut sa incerc ceva nou. sa schimb putin meniul. Cautand inspiratie pe internet, am descoperit ca daca pui mazarea, avocado si menta proaspata laolalta obtii ceva absolut delicios si sanatos. Este vorba despre un pate vegetal. O reteta rapida, foarte simpla, dar care iti asigura o sursa bogata de nutrienti.

Acest pate poate fi servit alaturi de legume, crackersi de secara, biscuiti de ovaz, paste de orez brun sau ca pasta intr-un burger vegan.

Ingredientele aflate la baza retetei acestui pate vegetal sunt responsabile pentru suita de beneficii pe care acesta le promite. De exemplu, mazarea este cea care ofera proteinele necesare fiecarei mese. Pe partea cealalta, avocado vine sa furnizeze grasimile bune, care fac bine inimii si creierului. Asadar, nu vad niciun motiv pentru care nu ati vrea sa dati macar o sansa acestei retete de pate vegetal. \

Pana una alta, sa va prezint retetea acestui pate!

 

Ingredientele necesare pentru prepararea pateului vegetal de avocado cu mazare

Pentru prepararea acestui pate vegetal de avocado cu mazare nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Asadar, este o reteta accesibila oricui, indiferent de buget. Ingredientele necesare retetei sunt:

  • 400 de grame de mazare congelata
  • 2 fructe de avocado moi
  • O mana de menta proaspata
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi (numai daca iti place usturoiul. Acesta adauga un plus de savoare pateului)
  • Sare si piper negru
  • Zeama de lamaie. Aceasta se adauga dupa gust, nu exista un gramaj anume recomandat

Cum se prepara pateul vegetal din avocado si mazare

Mazarea congelata se fierbe, in prima faza, la abur. Las-o sa fiarba timp de cateva minute pana se inmoaie. Odata fiarta, mazarea se pune in apa rece cu gheata. Acesta este un mic truc care ajuta ca mazarea sa-si pastreze culoarea verde vie.

Apoi, ai nevoi de un robot de bucatarie. Cu ajutorul acestuia se mixeaza bine de tot mazarea, pana se obtine o pasta cremoasa. Odata mixata mazarea, in robot se adauga si avocado, menta, uleiul de masline, usturoiul, zeama de lamaie si desigur, condimentele- sarea si piperul. Se mixeaza inca o data, pana ce toate ingredientele se blenduiesc frumos, obtinandu-se un pate cremos.

Gustul este absolut genial! Probabil ca unora nu le va placea culoarea verde aprinsa a pateului. dar hei, si guacamolele este verde si totusi ne place, nu-i asa? Incercati acest pate vegetal din avocado si mazare si astept feedback-ul vostru in comentarii.

 

Asta a fost si pentru astazi. Pana data viitoare, va doresc un weekend de exceptie, cu liniste, calm si implinire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *