Reteta de Vineri: Creveti in stil indian

Buna dimineata,

In sfarsit este vineri! Asta inseamna ca vine weekendul- ne relaxam, ne rasfatam si petrecem timp cu cei dragi noua. In weekend, printre altele, mie imi place sa ma rasfat cu o masa buna- delicioasa, dar sanatoasa. Iar weekendul acesta am in plan sa fac creveti in stil indian. Absolut deliciosi! Si pentru ca imi place sa impartasesc cu voi stilul de viata sanatos, m-am gandit  ca n-ar strica sa va dezvalui si voua aceasta retetea rapida, dar gustoasa. Merge de minune pentru o masa de seara in doi.

Secretul retetei

Titlul da de gol deja faptul ca vorbim despre o reteta de inspiratie indiana. Asadar, secretul gustului sta in condimentele indiene. Credeti-ma, obtineti o masa delicioasa, de te lingi pe degete, in numai 20 de minute! Iar daca iti plac mancarurile picante si foarte aromate, atunci te-am nimerit de minune cu aceasta reteta.

Haideti sa va spun care ingrediente va sunt necesare.

Ingredientele necesare:

  • Piper negru
  • Sare de mare
  • 1 ceasca cu apa
  • 1 ceasca cu mazare congelata
  • O cana cu frunze de spanac
  • 450 de grame de creveti congelati
  • Un borcan cu sos tikka masala cumparat
  • 1 ardei rosu feliat
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 cana cu orez basmati

Cum preparam crevetii in stil indian

V-am promis inca de la inceputul articolului ca este vorba despre o reteta simpla, delicioasa si rapida. A venit momentul sa dovedesc ca am avut dreptate, cel putin in privinta timpului de preparare.

Se ia o tigaie in care se adauga uleiul, ceapa si usturoiul. Acestea se calesc al foc mic timp de cateva minute. Aveti grija sa nu le ardeti. Dupa ce au calit ceapa si usturoiul se adauga orezul basmati, impreuna cu ardeiul rosu, sarea si piperul si sosul tikka masala. Apoi se adauga apa. Toata aceasta compozitie se amesteca bine de tot, dupa care se acopera cu un capac. A venit momentul sa le lasam sa se inabuseasca timp de 15 minute, pe foc mic.

Dupa ce a trecut timpul de inabusire se adauga crevetii, impreuna cu spanacul si mazarea. Dupa adaugarea acestora tigaia se mai lasa pe foc timp de doar 6 minute. Pentru ornament si un plus de gust sublim, atunci cand pui crevetii pe platou, poti taia pe deasupra si putin patrunjel

Ce va spuneam- o reteta gustoasa, gata in doar 20 de minute! Acum ramane sa-mi confirmati voi cat de gustoasa e. Pofta buna!

Pana data viitoare, un weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *