Reteta de vineri: batoane cu granola si nuci pecan. Doza de energie sanatoasa

Dupa o saptamana intreaga petrecuta la job, fiecare dintre noi are nevoie sa-si faca refill-ul de energie. Voi la ce apelati- la bauturi energizante, la cafea, la bauturi cafeinizate? Sunt curios! Pentru ca astazi vreau sa va propun o reteta, care va garanteaza o doza de energie necesara, dar care va va satisface si pofta de dulce.

De multe ori, in a doua parte a zilei, dupa-amiaza incepi sa simti cum te scurgi de energie. Si atunci, parca ai manca ceva. Si daca se poate, sa fie dulce! In astfel de momente batoanele energizante, ale caror reteta vi-o prezint eu astazi, sunt alegerea ideala.Mai ales ca dupa-amiaza, inseamna ca mai ai aproape jumatate de zi de munca de parcurs, iar batoanele energizante cu granola si nuci pecan te ajuta sa te si concentrezi mult mai bine.

Reteta pe care urmeaza sa vi-o prezint este una destul de simpla si rapida. Nu vad motive pentru care nu i-ati oferi macar o sansa si s-o incercati.

 

Reteta: Ce ingrediente iti sunt necesare pentru prepararea batoanelor energizante

Pentru pregatirea batoanelor energizante cu granola si nuci pecan nu ia neoie de foarte multe ingrediente. Asadar, nu este o reteta costisitoare.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

  • 150 de grame de nuci pecan, pe care fie le coci tu si le maruntesti, fie le cumperi deja coapte si maruntite din comert;
  • 280 de grame de fulgi de ovaz marunti;
  • 1 lingurita cu scortisoara;
  • 1/2 lingurita cu sare de mare;
  • 250 de grame de unt de arahide/migdale/nuci pecan natural;
  • 120 de mililitri de sirop de orez brun sau miere de albine;
  • 1 lingurita cu extract de vanilie.

In cazul in care, nu stiu, nu-ti plac nucile pecan sau nu le gasesti, acestea pot fi, fara problema, inlocuite cu nuci romanesti. Gustul este, oricum, asemanator. Dincolo de asta, nucile romanesti reusesc sa substituie si aporul de proteine de calitate si grasimi sanatoase regasite in nucile pecan.

Apoi, nucile, fie pecan, fie romanesti, in combinatie cu fulgii de ovaz ( care garanteaza o buna digestie si o doza de energie), plus siropul de orez brun, iti ofera o gustare de mid-day incredibila- sanatoasa, gustoasa si care tine la silueta ta.

 

Cum preparam aceste batoane energizante

In primul rand, ai nevoie de o tava, pe care s-o imbraci/tapetezi cu hartie de copt. Apoi, ia-ti un bol in care sa amesteci fulgii de ovaz cu scortisoara si sare. Separat, in bleder, se amesteca untul de arahide/migdale, cu siropul de orez brun si vanilie. Peste compozitia obtinuta se adauga continutul din bol- fulgii de ovaz amestecati cu scortisoara si sare. Se amesteca, inca o data, bine, bine de tot.

Intreaga compozitie se toarna in tava de coprt si se preseaza bine de tot- fie cu fundul unui pahar, fie cu un tocator de bucatarie.  Ulterior, tava se lasa la frigider peste noapte si apoi se portioneaza in patrate. Voila, o reteta simpla, rapida, care nici macar nu necesita gatire.

Poti chiar sa-ti iei si la munca un baton din asta! Il ambalezi intr-o folie alimentara si gata.

 

Sunt curios cate dintre voi vor incerca aceasta reteta. Astept sa-mi spuneti in zona de comentarii. Pana luni, va doresc un weekend minunat, odihna si liniste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *