Reteta de sfarsit de saptamana: 3 supe creme iesite din comun

Buna dimineata, dragelor,

Ziua de ieri m-a surprins placut, undeva in jurul pranzului, pentru ca a venit cu o pofta care nu m-a mai incercat de ceva timp. Mi-a fost pofta de-o supa crema delicioasa- un pranz perfect, usor100% natural si cu siguranta sanatos! Si pentru ca mi-am preparat repede, repede una dintre cele mai delicioase supe crema, m-am gandit sa impartasesc si cu voi, 3 dintre cele mai inedite retete pe care mi le prepar eu destul de des.

O supa crema nu doar ca poate constitui un pranz delicios, dar trebuie sa nelipsita din regimul tau alimentar, mai ales daca ti-ai propus sa pierzi cele cateva kilograme in plus. Desi supa crema este unul dintre preparatele de baza ale bucatariei, inca sunt multi amatori intr-ale bucatariei care nu ii stiu secretele. Este intr-adevar unul dintre cele mai usor de preparat mancaruri, insa, asta nu inseamna ca nu-ti poate pune piedici. Asa ca, haide sa nu mai lungim vorba si sa va prezint cele trei retete inedite de supa crema. Sper sa va placa

Supa crema de avocado si castravete

Este o supa crema absolut delicioasa, pe care a s servi-o oricand! Sunt convins ca si tie o sa-ti placa tare mult. Timpul de preparare al acestei suep creme este de 15 minute.

Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 castraveti curatati de coaja si maruntiti,
  • 2 avocado curatati si pasati, ¼ legatura de patrunjel proaspat,
  • ¼ legatura de menta proaspata,
  • 1 cana de iaurt grecesc, sare si piper dupa gust, zeama de la o limeta

In plus, pentru atunci cand o servesti,  ai nevoie de o bagheta, pe care o poti taia pe  orizontala, in 2 bucati; 3 linguri de unt; o cana si 1/3 de parmezan; o jumatate de cana de iaurt grecesc si 2 lamai pentru suc.

Sa-ti spun cum o prepari!  Cu ajutorul unui blender paseaza castravetii, avocado, patrunjelul si menta. Adauga zeama de limeta si iaurtul grecesc. Apoi, dupa gustul fiecareia, se asezoneaza cu sare si piper. Opreste blenderul in momentul in care obtii o consistenta de supa crema.

Pentru servire, poti da bacheta la cuptor, unsa cu unt si presarata din belsug cu parmezan. Separat, intr-un bol, amesteca iaurtul grecesc cu zeama de la cele doua lamai, iar amestecul obtinut foloseste-l pentru asezonarea supei la servire.

Supa crema de sparanghel

Aceasta reteta iti fura ceva mai mult timp pentru preparare. Crede-ma, insa, ca nu vei regreta deloc cele 50 de minute petrecute in bucatarie.

Pentru prepararea a 4 portii, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de sparanghel proaspat,
  • 1 ceapa mare maruntita,
  • 3 linguri de unt,
  • 5-6 cani de supa de legume,
  • ½ cana de smantana,
  • ¼ lingurita de zeama de lamaie.

In prima etapa,  taie frumos capetele a 12 sticksuri de  sparanghel. Pe acestea pastreaza-le intregi. Restul sticksurilor le maruntesti bine, bine de tot, dar abia dupa ce le tai si acestora capetele.

Apoi, se caleste ceapa, amestecandu-se ocazional, pentru a nu se arde. Odata calita ceapa, poti adauga sparanghelul maruntit. Sarea si piperul se adauga dupa gust si se lasa totul la gatit pentru 5 minute.

Dupa scurgerea celor 5 minute de gateala, adauga supa de leguma si acopera cu un capac. Timpul de fierbere: 15 – 20 minute. Este gata abia in momentul in care se inmoaie sparanghelul.

In timp ce se fierbe acest amestec, prepara separat sticksurile de sparanghel intregi. Fierbe-le in jur de 3 – 4 minute si lasa-le la uscat.

In final, foloseste blenderul pentru pasarea ingredientelor din supa lichida. Odata pasat bine de tot, toarna supa crema intr-un recipient si adauga smantana.  Si pune supa lal oc pe foc, pana incepe sa fiarba. In momentul de fierbere, se adauga sucul de lamaie si se opreste focul.

La servire, foloseste betele de sparanghel intreg ca garnitura.

Supa crema de conopida

O reteta simpla, rapida si foarte delicioasa! Timpul de preparare al supei creme de conopida este de doar 20 minute.

Pentru o portie ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de buchetele de conopida,
  • ¾ cana de supa de pui, pudra de usturoi, piper negru,
  • 30 g de crema de branza,
  • 1/3 cana de iaurt grecesc,
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat,
  • ¼ lingurita de coaja de lamaie.

Pentru preparare ai nevoie de un blender, in care sa amesteci conopida, cu cele doua treimi dintr-o cana de supa de pui, plus pudra de usturoi si piperul. Dupa blender, supa obtinuta se toarna intr-o oala, care se pune la fiert, la foc mic. Treptat, adauga crema de branza si supa de pui ramasa. La servire, poti asezona supa cu coaja de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

 

Aceste trei retete mai putin cunoscute de supa crema constituie un pranz sanatos, pe care ti-l recomand in oricare dintre zilele saptamanii. Va doresc pofta buna si un weekend minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *