Reteta de inspiratie spaniola: Paella vegana

Buna dimineata,

Stiu ca v-am obisnuit cu retete usor si rapid de preparat si, de obicei, si accesibile din punct de vedere al pretului. Astazi, insa, vreau sa va propun ceva deosebit, care da, necesita timp de preparare si suficiente ingrediente, incat sa se claseze la categoria retetelor nu foarte ieftine. Insa, credeti-ma, este absolut delicioasa si bogata din punct de vedere nutritiv. Asa ca, zic s-o incercati macar o data, poate cand aveti invitati la pranz prieteni vegetarieni sau vegani.

Ingredientele pentru paella vegana

Stiu ca sunteti deja curioase sa descoperiti ce ingrediente sunt necesare prepararii acestei retete de inspiratie spaniola. Tineti cont ca v-am atentionat- urmeaza o lista lunga de ingrediente.

Avem nevoie de:

  • -150 gr de orez special pentru paella;
  • -1 rosie mare, pe care o coacem si apoi o taiem in jumatati;
  • -1/2 de ardei gras, rosu, pe care il curatam bine de seminte si il taiem in fasii lungi, subtiri;
  • -1/2 de ardei gras galben pe care il pregatim ca si pe cel rosu- bine curatat de seminte si taiat subtire;
  • -3 inimi de anghinare, congelata, tocate grosier;
  • -100 gr de fasole boabe, alba;
  • -100 gr de mazare congelata;
  • -100 gr de ciuperci;
  • -60 gr de fasole verde;
  • -2 catei de usturoi pe care ii tocam cat mai marunt posibil;
  • -2 linguri de ulei de masline;
  • -1 lingurita de paprika afumata;
  • -2 linguri de concentrat de legume;
  • -1/2 lingurita de sare;
  • -cateva fire de sofran;
  • -piper negru;
  • -450 ml de apa fierbinte;

Ingrediente optionale- sunt cele care se adauga dupa gust. Eu va recomand:

  • -o mana de rozmarin proaspat ;
  • -cateva fire de patrunjel tocat;
  • -1 lamaie, taiata felii.

Cum se prepara paella vegana

1.Prima data se iau 450 ml de apa si se pun la fiert. In apa fierbinte se pun firele de sofran, sarea si concentratul de legume. Intreaga compozitie se lasa la infuzat. Timpul de infuzare este de 5 – 10 minute, deci nu foarte mult.

2. Intre timp, intr-un castron mare se pune rosia, pe care o dam pe razatoare. Desigur, se inlatura coaja de rosie, dupa care se asezoneaza dupa gust cu sare. Lasam si rosia de-o parte si luam o tigaie mare. In tigaie, punem uleiul de masline si il incalzim. Cand s-a incins uleiul, adaugam usturoiul si il calim timp de 2 – 3 minute. Cand usturoiul incepe sa se caleasca, a venit timp sa adaugam si celalalte legume. Lasam totul sa se gateasca timp de 4 – 5 minute, pana cand observam ca legumele incep sa se inmoaie usor-usor. Adaugam si paprika afumata, impreuna cu rosia data pe razatoare si piperul negru. Se mai lasa totul la calit timp de 2-3 minute, dupa care vine randul orezului.

3. Adaugam orezul, imprastiindu-l uniform in toata tigaia. Apoi, turnam supa de legume si lasam totul sa fiarba la foc mic timp de 10 – 12 minute.

4. Dupa ce vor trece cele 10 -12 minute, reducem focul la minimum,acoperim tigaia cu o folie de aluminiu si mai lasam la gatit timp de 5 minute.

Dupa 5 minute stingem focul si putem servii. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *