O gustare delicioasa si sanatoasa. Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin

Din cand, in cand, ma loveste pofta de rontait ceva. Nu sunt fan al chipsurilor din comert. Nu sunt sanatoase deloc. Asa ca, in astfel de cazuri, ma vad nevoit sa improvizez, pana gasesc ceva ce-mi satisface pofta. Astfel, am descoperit chiftelutele de linte cu cimbru si rozmarin. Absolut delicioase si un substitut mult mai sanatos al chiftelutelor obisnuite, preparate din carne.

Ceea ce m-a incantat de doua ori mai mult este faptul ca pentru prepararea chiftelutelor de linte cu cimbru si rozmari nu ai nevoie decat de cateva ingrediente si foarte putin timp pentru pregatire.

Ce ingrediente se folosesc in prepararea chiftelutelor de linte cu cimbru si rozmarin?

2 linguri de ulei de masline

1 ou

1 cana de linte fiarta

1 catel de usturoi razuiut

3 linguri cu faina de naut sau pesmet

2 linguri cu ceapa tocata marunt

sare si piper

cimbru

rozmarin

Afla cum se preparara chiftelutele de linte cu cimbru si rozmarin

In prima etapa, este necesar sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius.

In timpul in care cuptorul se preincalzeste, da lintea la blender, impreuna cu toate ingredientele. In functie de cum iti place tie, poti asezona compozitia.

Odata gata compozitia, foloseste-o pentru a forma chiftuletele. Pregateste-ti tava, tapetandu-o  cu hartie de copt. In aceasta tava, aseaza chiftelutele de linte cu cimbru si rozmarin, pe care ulterior le stropesti cu foarte putin ulei de masline si le dai la cuptor.

Timpul de coacere este de 35-40 de minute, pana prind o crustra subtire, apetisanta.

Aceste chiftelute sunt absolut delicioase, 100% sanatoase si nu-ti pun in pericol silueta. Incercati-le si spuneti-mi cum vi s-au parut.

 O zi de miercuri superba va doresc! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *