In Postul Pastelui mancam sanatos. Reteta de post, numai buna pentru pranz

Buna dimineata,

Pe weekend mi-am dat seama ca, desi ne aflam in postul Sfintei sarbatori a Pastelui, nu am recomandat pana acum nicio reteta de post. Ma gandesc ca sunt printre voi cele care tin post din motive religioase, fie cele care tin post din motive de sanatate. Pentru ca da, fie ca o facem datorita credintelor religioase ori nu, este bine, din cand, in cand, sa tinem post. Este, pana la urma, o perioada de detoxificare a organismului. O perioada in care nu mancam carne si produse animale.

Asadar, astazi, desi este luni, iar Reteta de Weekend vine abia vinerea, va recomand o reteta sanatoasa, de post. Asa cum deja v-am obisnuit este vorba despre o reteta simplu de preparat. Ceea ce o diferentiaza de restul retetelor propuse de mine, este timpul de preparare. Este vorba despre o reteta gata in aproximativ 1 ora si 15-20 de minute. Timp de asteptare mai mult, pentru ca pregatirea in sine nu ne rapeste mai mult de 30 de minute.

Haideti sa nu mai lungim vorba! Este vorba despre reteta de orez cu rosii si busuioc- o reteta usoara, fresh.

Orez integral cu rosii si busuioc- ingredientele necesare

Pentru prepararea orezului cu rosii si busuioc avem nevoie de cateva ingrediente. Asa ca, puneti pe lista de cumparaturi urmatoarele:

  • 100g rosii cherry
  • 100 g mazare
  • 2-3 fire de busuioc verde
  • 100 g orez integral
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • 25 g margarina ( in mod normal, as fi optat pentru unt degresat, dar facem reteta de post)
  • un praf de sofran
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • piper alb macinat

Dupa cum se observa, nu este vorba de ingrediente prea costisitoare. Iesim mai ieftin decat un pranz servit in oras, in timpul pauzei de program.

Cum se prepara reteta perfecta pentru postul Pastelui

Se incepe cu orezul, care se alege si se trece prin cateva ape, pana se curata. Dupa care, se ia o cratita in care punem orezul spalat si-l punem pe foc sa fiarba. Pentru ca orezul sa fiarba frumos, este nevoie sa punem 3 cani de apa. Pentru gust se adauga sare si putin piper.

Dupa ce verificam orezul si vedem ca a fiert, adaugam margarina, impreuna cu sofranul. Amestacam usor de tot, pentru ca nu vrem ca orezul sa se faca pasta, vrem sa-si pastreze forma. Acoperim cratita cu un capac si o lasam de-o parte.

Separat, intr-o alta cratita, amestecam in uleiul de masline incins mazarea fiarta impreuna cu rosiile cherry taiate feliute. Adaugam si busuiocul proaspat, cu patrunjelul marunt tocat si lasam sa se inabuse cateva minute, pana cand se lasas toate aromele.

Apoi, orezul fiert si legumele tocmai calite se aduc la un loc si se mai adauga condimente, daca consideram. Dupa gustul fiecaruia, adica. Si gata, orezul cu rosii cherry si busuioc este gata!

Un pranz bogat in arome, satios, care nu pune in pericol silueta si mai este si de post. Va doresc pofta buna si o saptamana plina de bune si zambet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *