De ce este sa recomand sa consumam stafide dimineata? Haide sa aflam!

Stii cum obtii un mic dejun bogat in vitamin si minerale? Destul de simplu! Consumand stafide. Stafidele- aceste fructe uscate- sunt pline de surprize. Asa ca, haide sa le descoperim impreuna.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de stafide este combaterea constipatiei. Ai fi uimita, insa, sa descoperi ca ceva atat de mic ca stafidele ascund mult mai multe beneficii pentru sanitate.

 

O sursa bogata de antioxidanti

Primul lucru care sugereaza ca stafidele sunt o comoara de antioxidanti este culoarea inchisa a acestora. Astfel, stafidele sunt o sursa naturala de energie, pe care nu ar trebui s-o neglijezi.

Asadar, consumul moderat de stafide in primele ore ale diminetii poate fi un starter de energie binevenit. Mai departe iti voi prezenta 4 motive pentru care este bine sa consumi stafide la micul dejun.

1.Mentin un echilibru alcalin al organismului

Atunci cand in organismul tau se manifesta un exces de aciditate, atunci efectele acestuia la nivel extern se manifesta prin probleme ale pielii. De exemplu, acneea este o asemenea consecinta.

Adaugand stafidele in meniul micului dejun, reusesti sa oferi organismului tau doza necesara de potasiu si magneziu. Astfel, se reuseste alcalinizarea organismului, prin neutralizarea aciditatii.

2. Consumul de stafide combate si previne hipertensiunea

Este foarte important sa ai grija de sanatatea inimii tale. Tocmai de aceea, stafidele sunt un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Ai grija, insa! Stafidele contin si glucoza. Asa ca, iti recomand un consum regulat, dar moderat!

Doza recomandata zilnic de stafide se invarte undeva in jurul a  25 de grame pe zi. Astfel, te bucuri de beneficiile aduse de continutul bogat in potasiu al acestora. Potasiul stim deja ca este responsabil cu reducerea tensiunii arteriale.

3.Mancand stafide la micul dejun ai grija de sanatatea oaselor tale

Despre smochine probabil ca stiai deja ca sunt bogate in calciu. Ei bine, stafidele nu se lasa mai prejos. Astfel, o idee de gustarica sanatoasa la micul dejun ar fi servirea unui iaurt amestecat cu o mana de stafide. Astfel, oasele tale isi primesc doza zilnica necesara de calciu.

Pe langa continutul de calciu, stafidele te ademenesc si cu o sursa sanatoasa de bor. Borul este un micronutrient, care nu trebuie sa lipseasca dietei tale. Acesta joaca un rol esential in mentinerea rezistentei oaselor si ajuta foarte mult prin facilitatea absorbtiei calciului.

Si nu in ultimul rand, prin continutul de potasiu, stafidele sunt un ajutor de incredere in combaterea si prevenirea osteoporozei si deteriorarii articulatiilor.

4. Ofera energie, combatand anemia

In stafide gasesti o doza mare de fier. Iar fierul este perfect in tratarea anemiei. Mai mult decat atat, in stafide gasesti si intreg complexul de vitamina B, impreuna cu cupru. Complexul de vitamina B este responsabil pentru crearea sangelui nou, iar cuprul pentru formarea globulelor rosii.

Si nu in ultimul rand, stafidele sunt foarte bogate si in carbohidrati. Asa ca, daca le consumi la micul dejun, te incarci cu energie si scapi de starea de somnolenta a diminetii.

 

Tie iti plac stafidele? Le consumai pana acum in mod regulat? Astept sa incepem o discutie in zona de comentarii. Pana data viitoare, weekend linistit va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *